10 jurnaliste, bloggere şi interprete organizează pe 23 aprilie 2019 un târg de caritate în susţinerea femeilor care suferă din cauza violenţei. Ele vor vinde haine şi accesorii din garderoba personală, iar banii îi vor dona primului centru de asistență și adăpost din UTA Găgăuzia destinat supravieţuitoarelor violenţei în familie. Instituţia va fi deschisă până la finele anului curent în cadrul unui proiect implementat de PNUD. 

La târgul de caritate vor participa Gloria Gorceag, Mihaela Strâmbeanu, Cristina Gurez, Valeria Chiriac, Dorina Gherganov, Svetlana Gore, Alina Jalauc, Corina Frumuzachi şi Alina Zavtoni. Invitata specială a evenimentului este Oxana Munteanu, fondatoarea brandului Kasandruta.

Vizitatoarele târgului vor putea procura la prețuri accesibile haine, încălțăminte, genţi, bujuterii și alte accesorii.

Participantele susţin că prin această iniţiativă au posibilitatea să pună umărul la reducerea numărului de cazuri de violenţă.

Jurnalista Svetlana Gore este de părere că astfel de acţiuni fac dovada solidarităţii între femei. „PNUD Moldova a reușit să găsească o ecuație perfectă. În timp ce vizitatoarele târgului vor savura sesiunea de cumpărături și se vor alege cu ținute confortabile, banii lor vor merge către femeile care au nevoie mai mult ca niciodată de ajutorul nostru. Împreună vom reuși să oprim violența în familie”, spune Svetlana.

„Din păcate, violența în familie este un fenomen destul de des întâlnit în ţara noastră și îmi doresc să vină ziua când numărul victimelor nu va mai fi atât de mare, iar acest rău social va dispare. Mă implic pentru că-mi doresc ca acest proiect să fie încununat de succes”, susţine bloggera Cristina Gurez.

Târgul de caritate va avea loc pe 23 aprilie, între orele 16.00-21.00 în incinta Tucano Coffee Brasil, strada Alexandru cel Bun 91A. Mai multe detalii găsiţi pe pagina de Facebook a evenimentului.

Evenimentul se înscrie într-o campanie de colectare de fonduri pentru deschiderea primului centru social destinat femeilor care suferă din cauza violenţei în autonomia găgăuză. Până în prezent zeci de bărbaţi şi femei din ţară şi de peste hotare s-au solidarizat şi au făcut donaţii prin intermediul platformei de www. sprijina.md.

Centrul nou-creat va adăposti femeile şi copiii acestora  pe o perioadă de până la 6 luni. Angajaţii centrului le vor oferi consiliere psihologică, dar şi sprijin social şi juridic. Totodată, beneficiarele vor fi ajutate să îşi găsească un loc de muncă sau să îşi lanseze o afacere. Iniţiativa face parte din proiectul „Combaterea violenței împotriva femeilor în Republica Moldova: explorând și învățând din soluțiile locale”, implementat de PNUD, cu sprijinul Republicii Coreea.

Pentru informaţii suplimentare, contactaţi:

Vitalie Frecăuțeanu, coordonator proiect, PNUD Moldova, vitalie.frecauteanu@undp.org, Tel: +373 69602254

Natalia Porubin, consultantă comunicare, PNUD Moldova, nataporubin@gmail.com, Tel: +373 79727205

Distribuie articolul: