Ea este Tanya Goncear, femeia care zilnic își demonstrează că se poate și că limitele sunt doar un rezultat al gândurilor descurajatoare. Recent, aceasta a devenit din nou eroina unei discuții în format Live pe pagina de Instagram a revistei EA.md. Am invitat-o ca să mai discutăm despre cum o singură decizie luată la 3 decembrie 2019 i-a adus în iulie 2021 nu doar o siluetă nouă, dar și o viață cu totul altfel. Vezi detalii mai jos. 

Tanya, ai o siluetă schimbată… radical! Ai ajuns la formele ideale pentru tine?

La 3 decembrie 2019 am luat decizia că trebuie să fac ceva cu viața mea, cu corpul meu. Pe atunci aveam 138 kg, astăzi, la distanță de aproape 2 ani, cântăresc 87 kg.

„Acum am ajuns la momentul când mă privesc în oglindă și-mi zic: ce femeie frumoasă”.

Dar da, am niște parametri, niște cifre la care doresc să ajung. Îmi doresc foarte mult să am 77 de kilograme. Pe lângă faptul că-mi place cifra 7, eu  am avut 77 de kg pe la vârsta de 17 ani. Soțul meu mi-a spus de curând: „Tanya, tu știi că tu acum arăți mai bine chiar și decât arătai la nunta noastră?”. Cu adevărat, așa este, eu acum sunt mai fit decât eram la nunta noastră, care a fost cu 17 ani în urmă. Momentan, organismul meu se opune, pentru că eu doresc să mă întorc la kilogramele din adolescență. Dar știu că, pas cu pas, voi atinge obiectivul propus. Pur și simplu savurez procesul.

Tanya, succesele pe care le marchezi și limitele de care te debarasezi se datorează într-o oarecare măsură și mentorului tău, antrenorul Alexei Pervanciuc. După atâta muncă, cot la cot, sunteți și prieteni acum?

El este omul care mi-a schimbat viața. În primul rând, pentru că eu mă simt acum sănătoasă, într-al doilea rând – frumoasă, într-al treilea rând – eu am schimbat job-ul. Împreună am demarat un proiect care va ajuta și alte fete. Deci, acum mai suntem și parteneri de afacere. Și… da, am devenit prieteni, dar păstrăm statutul de mentor și învățăcel, pentru că încă nu mi-am atins scopul. Mai pot să menționez că Alexei încă mai rămâne omul căruia îi pot plânge pe umăr atunci când, de exmplu, nu slăbesc atâta cât doresc. El e cel care mă încurajează foarte mult.

Cât despre soțul tău, cât de mult s-a schimbat relația ta cu el?

Eu nu pot să zic că s-a schimbat relația între noi. Dima este o fire mai diferită. Probabil din acest motiv, el este partenerul și soțul meu, este diferit de alții. El este un bărbat care m-a susținut ÎNTOTDEAUNA. Orice aș fi făcut eu, el a fost acolo pentru mine. De fiecare dată când vorbesc despre subiectul acesta, este un moment sensibil și chiar lacrimogen, la câtă susținere am primit din partea bărbatului meu.

Îmi amintesc că era Anul Nou, iar noi de Anul Nou obișnuim să dansăm împreună, atunci el mi-a zis „Mulțumesc că în 2020 mi-ai dăruit o soție nouă”.

El simte cum mă simt eu. Apoi… ce înseamnă a iubi? A iubi este un pic egoist. Tu iubești starea ta, alături de o persoană, repectiv, vrei ca el să se simtă bine ca să-ți ofere înapoi starea necesară. pentru ca tu să te simți bine. Dima simte că eu sunt bine și îi place starea mea.

Din punct de vedere fizic, de asemenea, sunt schimbări. Eu mereu ies cu el în oraș, nu am nicio problemă să merg la diverse evenimente. Mai  mult de atât, adesea suntem întrebați dacă s-a schimbat viața sexuală, de exemplu. Nu pot să spun că s-a schimbat, dar este mai diversă. Acesta este un punct important despre care foarte multă lume nu vorbește, dare eu știu că femeile suferă din cauza aceasta.

Kilogramele în minus îți oferă o viață sexuală mult mai bună, mult mai activă și mult mai diversă. Este un adevăr despre care nu-mi este rușine și trebuie să-l spun. Pentru acest moment se merită să-ți controlezi poftele de mâncare, în schimb să primești alte plăceri.”

Trăind ceea ce trăiesc cu el, doresc să transmit și altora că se poate. Și, da kilogramele joacă un rol important în relația de cuplu.

Odată cu schimbările la nivelu oranismului, ai decis să-ți schimbi viața profesională, renunțând la un job foarte bine plătit. De ce ai fost ghidată într-o asemenea decizie?

Eu, înainte de Anul Nou, obișnuesc să scriu rezoluții pentru anul care vine. Găsisem recent o foaie din 2015, unde am scris că vreau să slăbesc și să ajut și alte persoane în acest sens. Pe atunci aveam doar o pagină de Facebook, atât. Respectiv, nu știam cum va avea loc acest lucru, găsind acea foaie am înțeles că acest lucru trăia în mine, eu doream acest lucru. Între timp am făcut și un master în consiliere psihologică și știam că pot să ajut oamenii. Nu doream să lucrez cu relații de cuplu sau tulburări psihoemoționale, doream să mă ocup de o altă latură. Această latură fiind legată de a te simți în armonie cu corpul tău.

În ceea ce privește job-ul meu, am stat 8 ani la acest job, unde eram manager, aveam câteva zeci de persoane în subordinea mea, bine plătit, cu colege superbe și cu diverse avantaje. Însă, dezvoltând pagina mea de Instagram și văzând că sunt multe femei care ar dori să facă o astfel de schimbare pe care am făcut-o și eu deja, am pornit un proiectul fiifit.online. La început, activam paralel, și la job, și în proiect. Simțeam că deja, cumva, nu mă mai dedic suficient job-ului, atunci am înțeles că trebuie să fac o alegere, iar alegerea a fost în favoarea proiectului meu nou.

Foarte multă lume muncește astăzi la un job la care nu aduce valoare. Se duce la acel job pentru că are un salariu, pentru că este comod…

Nu a fost ușor, prima lună am avut venituri mai mici decât salariul pe care îl aveam la job. Am zis, că în cazul proiectului totul depinde de mine, depinde de cât muncesc, de cum muncesc așa că, pur și simplu, am lăsat.

Acum, ca să descoperi și continuarea interviului, să afli despre visurile Tanyei Goncear și planurile asupra cărora deja lucrează, te invit să accesezi video de mai jos și să urmărești varianta integrală a discuției. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Revista EA.md (@revistaea)

Sursa foto & video: Instagram