Deși nu suntem martorii parcursului ei de transformare încă de la bun început, totuși nu putem să nu remarcăm o schimbare drastică în fizicul bloggeriței din momentul în care am descoperit-o și prezent. Tanya Goncear îi motivează prin postările sale pe cei aproape 40 de mii de urmăritori să-și descopere punctele forte, să-și revadă prioritățile, să se dezvolte și să se bucure de viață. 

Mai bine de jumătate de an în urmă, Tanya Goncear a hotărât ferm că a venit timpul să facă o schimbare. După luni de antrenamente, mai grele și mai ușoare, și o alimentație echilibrată, potrivită necesităților organismului său, bloggerița a reușit să reducă din cifrele pe care i le arată cântarul: acum îi arată minus 35 de kilograme. Dar cel mai important lucru, după spusele ei, este faptul că a îndrăgit să facă mișcare, și-a îndrăgit sesiunile de antrenamente, oricât de grele ar fi acestea, și a reușit să-și îndrăgească corpul.

Recent, bloggerița le-a dezvăluit prietenilor virtuali care sunt cele 15 obiceiuri care o ajută să-și atingă scopul – să slăbească, astfel îmbunătățindu-și calitatea vieții.

„1. Am început să mănânc mai puțin. Eu ziceam că mănânc puțin, dar când am început să calculez, mi-a ieșit că mâncam mai mult de 4000 kcal pe zi, pe când metabolismul bazal era de 2100. Acum am un deficit caloric de 300 kcal și mănânc 1600 kcal/zi.

2. Folosesc zilnic aplicația HiKi pentru calculul kcal și a macronutrienților.

3. Am început să consum mai multe proteine. 1.2 g*masa corpului. Mai puțini carbohidrați și grăsimi.

4. Dimineața mănânc terci din fulgi de ovăz sau hrișcă pe lapte. Adaug 20 grame de praf proteic. La amiază am carne, salată din legume și garnitură (pot lua și un Chicken McWrap 😁), iar seara am exclus carbohidrații și am doar salate și fie carne, fie pește, fie ton, fie ou, fie brânză, cu legume, fie crude, fie coapte.

5. Am zile în care mănânc și fleacuri, dar a doua zi îmi revin. Nu mai repet experiența. Îmi fac sărbători, dar fără a mă învinovați.

SAVUREZ!🥰

6. Las mancarea în farfurie dacă porția e mare sau nu mai vreau. Nu mănânc din urma altora, daca le-a rămas ceva în farfurie.

7. Consum vitamine, omega 3, calciu cu vitamina D3, ginco biloba, spirulină.

8. Fac antrenamente de forță (care tare îmi plac) de 3 ori pe săptămână (uneori și 4) și unul de stretching sau cardio. Dar de la stretching și cardio nu slăbești!

9. Nu lipsesc de la niciun antrenament, decât dacă a fost un motiv serios. Am făcut din asta o prioritate. Antrenamentele m-au disciplinat în mai multe domenii.

10. Beau apă suficient. 2700 ml pe zi.

11. Dorm atât cât să mă satur de somn. Încerc să mă culc azi și să mă scol mâine. 8 ore de somn printre care trebuie să le prind și pe cele de la 23:00 la 2:00, când se produce melatonina.

12. Nu folosesc metode de detoxifiere, decât o zi de post care este și pentru suflet. În rest, dacă mâncarea e corectă, nu am nevoie de detox.

13. Dacă sunt stresată, ies la plimbare, fac efort, meditez, mă rog. Nicidecum nu merg la frigider.

14. Zâmbesc mai mult.

15. Mă respect și îmi iubesc corpul. Mă strădui să-l alint cu exerciții, saună, scrub, bronz, mâncare sănătoasă, somn și îmbrac haine care îmi plac peste el”, dezvluie ea.

Totuși cel mai frumos și important lucru rămâne dragostea ce ți-o porți, pentru că anume din dragoste pentru tine, vine hotărârea și ambiția de a slăbi și a aduce un echilibru între suflet și corp. Este cunoscut faptul că legătura dintre sănătatea fizică și cea mentală este una fină, dar definitorie.

„Love your body!”, încheie Tanya.

Sursa: Instagram.com/TanyaGoncear