Elena Cojocaru este deja designer cu acte în regulă. Tânăra își vede viitorul în Republica Moldova și creează cu mare plăcere haine pentru sufletul ei, dar și pe placul oamenilor. Visează, ca tot designerul, la un brand propriu și știe că are de muncit mult pentru asta. Ce a creat în cadrul concursului Mândria2020, lansat de Klumea, vedeți mai jos.

Hainele păpușilor – primele modele

„Scopul meu este de a crea colecții interesante și de-a atrage oamenii prin creațiile mele. Acestea sunt practic primele creații ca „designer vestimentar”. De mică cream hăinuțe pentru păpuși, aveam mereu dorința de a face ceva frumos pentru atrage admirația altora… mereu încercam să creez ceva deosebit din ceea ce avem. Ai casei deja cunoșteau și primeam în dar bucățele de pânză de la mătușile mele, ele fiind cusătorese”, își amintește cu mult drag Elena.

Cu acte în regulă și multă dorință să creeze

„Apoi mi-am urmat visul și am făcut studii în domeniul modei ca designer vestimentar. Am absolvit colegiul tehnologic din Chișinău, după care și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Facultatea Arte Plastice și Design. Pe parcursul anilor de studii am acumulat foarte multe cunoștințe în domeni, care m-au ajutata să creez și câteva colecții vestimentare deja. bineînțeles că sunt mândră de ceea ce am făcut, însă tot ce-i mai frumos, abia urmează”, spune Elena pentru EA.md.

Vintage-ul este la modă mereu

„Mereu în creațiile mele am încercat să redau combinația dintre trecut și prezent. Mă inspiră stilul vintage. Îmi place să lucrez la toate detaliile cu acuratețe și cu mult suflet, să redau trecutul prin ochii prezentului. Anume de asta am și fost tentată să particip la MândrIa, concurs pentru care am realizat colecția „Rochia mamei”. Este o colecție la fel inspirată din trecut, fiind reciclată rochia mamei de mireasă, pe care a purtat-o acum 30 de ani în fața altarului, fiind primită în dar de la bunica”, ne povestește tânăra creatoare.

Podoabe în garderobe uitate

„Prin crearea acestei colecții pot spune că am am avut chiar emoții pentru rezultat. Fiind o rochie atât de importantă în viața mamei, doream să rămână acea amprentă de vitage și cred că mi-a reușit. Am creat o colecție inedită, având conceptul Etapei de dezvoltare fizică și spirituală a femeii – de la copilă la femeie adultă. În plus, mi-a plăcut și ideea de reciclare a pânzei și de a face ceva frumos din ceea ce avem, podoabe în garderobe uitate”, mai mărturisește Elena Cojocaru.

Un pas sigur spre lumea modei

„Ce ține de domeniul modei – DA – la sigur vreau să activez și să creez mereu, să mă dezvolt profesional. Și nu în ultimul rând visul meu este de a-mi crea propriul brand. Cred că în Republica Moldova se poate și susțin că trebuie să ne afirmăm la noi în țară. Nu va fi ușor, dar se poate…. Mă bucur enorm că am participat la concursul organizat de Klumea, care cred că este deja un pas de spre succesul nostru ca tineri designeri”, este de părere creatoarea de haine.