Picturile renumitului artist galez Sir Kyffin Williams s-au vândut la licitație pentru 42.900 de lire sterline după ce au fost descoperite într-o casă din Staffordshire.

Sir Kyffin s-a născut în Llangefni, Anglesey, în 1918. După contractarea encefalitei poliomielitei, artistul a dezvoltat epilepsie, ceea ce l-a făcut să evite înrolarea în armata britanică în 1941, permițându-i să-și urmărească vocația – arta. S-a înscris la Slade School of Fine Art din Londra, în 1941, câștigând premii pentru portretizare și a continuat să predea artă la Highgate School, Londra, unde a fost maestru superior de artă din 1944 până în 1973. La pensionare, Sir Kyffin s-a întors în Anglesey și a petrecut următorii 30 de ani pictând, promovând școlile de artă galeză și arta galeză în general. A fost ales la Academia Regală în 1974 și a fost cavaler în 1999.

Două picturi în ulei, precum și două imagini în stilou și cerneală, au fost găsite de către proprietarul de licitații, Charles Hanson, când a vizitat o casă din Burton-upon-Trent. Picturile au fost evaluate între 14.000 și 18.000 de lire sterline. Una din ele s-a vândut cu 25.000 de lire sterline, iar cealaltă cu 14.000 de lire sterline. Cele patru lucrări au fost scoase la licitația de antichități a casei Hansons Auctioneers.

Desenele s-au vândut cu 1.600 GBP și 2.300 GBP, toate fiind destinate cumpărătorilor privați din Marea Britanie. Una dintre picturi descrie o cabană rustică cu munți dincolo de nisip și este semnată cu inițiale, cealaltă pictură în ulei prezintă un peisaj montan, cu nori de furtună, acest tablou valorând 14.000 de lire sterline, scrie presa internațională.

Sir Kyffin este considerat, pe scară largă, artistul definitoriu al Țării Galilor din secolul al XX-lea.

Sursa: bbc.com

Distribuie articolul: