Cu siguranță sunt printre voi persoane care țin alimentele în frigider mult timp, după care le consumă fără să țină cont că acestea pot provoca intoxicație alimentară. Unii au impresia că pot ține o veșnicie carnea la congelator, după care o consumă fără remușcări.

Potrivit FoodSafety.org, mâncarea depozitată în frigider pentru mult timp nu este o soluţie, din cauza riscului de apariţie a mucegaiului, ca urmare a umezelii crescute, dar nici stocarea alimentelor la congelator o perioadă îndelungată nu este o idee bună, pentru că alimentele îşi pierd din conţinutul de apă şi îşi modifică aspectul ca urmare a congelării, scrie csid.ro. De exemplu, ştiați că albuşul de ou rezistă la congelator mai bine de un an? Sau că ouăle fierte nu trebuie ţinute la frigider mai mult de o săptămână? Iar dacă ai prin congelator o pungă cu carne tocată, ţine cont că aceasta nu mai trebuie consumată după 3-4 luni.

Vezi lista termenilor în care trebuie consumate produsele alimentare crude sau preparate:

1.Puiul întreg crud poate fi păstrat la frigider 1-2 zile, la congelator 1 an. 

2.Mezeluri feliate ambalate se țin în frigider cel mult 14 zile, în congelator 1-2 luni.

3.Ouă întregi crude pot fi ținute în frigider 3-5 săptămâni, în congelator nu se ţin.

4.Salată de pui cu maioneză, de ton sau cu paste: la frigider 3-5 zile, la congelator nu se ţin.

5.Pizza: la frigider 3-4 zile, la congelator 1-2 luni.

6.Plăcintă cu dovleac: la frigider 3-4 zile, la congelator 1-2 luni

7.Plăcintă sau cheesecake cu brânză: la frigider 3-4 zile, la congelator nu se ţine.

8.Supă, tocăniţe de legume sau cu carne: la frigider 3-4 zile, la congelator 2-3 luni

9.Pui întreg crud: la frigider 1-2 zile, la congelator 1 an

10.Pulpe de pui: la frigider 1-2 zile, la congelator 9 luni

11.Cârnaţi proaspeţi: la frigider 1-2 zile, la congelator 1-2 luni

Ține cont de aceste cifre, astfel încât să consumi alimentele în siguranţă, fără teama că te vei îmbolnăvi.

Distribuie articolul: