Această supă este incredibil de simplă și la fel de gustoasă. Nu mai vorbim despre beneficiile pe care le aduce, pentru că sunt prea multe!

Ingrediente:

  • 1/2 ceașcă de linte roșie
  • 1 ceapă roșie,
  • 1 ardei mic roșu
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • ulei de măsline
  • 1 linguriță de legume deshidratate fără sare
  • sare
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • 3 ouă de prepeliță
  • 3 roșioare cherry
  • piper
  • 250 ml apă

Preparare:

Se spală lintea, se scurge și se acoperă cu apă fiartă, într-un castron pe care îl acoperim câteva minute.

Între timp curățăm zarzavatul și îl spălam. Morcovul, păstârnacul și rădăcina de pătrunjel le dăm prin răzătoare, ceapă curățată se taie mărunt, ardeiul fâșii subțiri și păstram 3 bucăți tăiat rondele pentru decor.

Se încinge un pic de ulei și se prăjește rondeaua de ardei pe care o dăm deoparte pentru decor, apoi călim ceapă tăiată mărunt și rădăcinoasele date prin râzătoare, ardeiul tăiat fâșii și roșioarele tăiate în jumătăți și lintea umflată un pic și scursă de apă. Când începe să se înmoaie zarzavatul, adăugăm apa peste el, adăugăm sarea, legumele deshidratate și linguriță de boia. Potrivim de sare și piper. Lăsăm să fiarbă domol cam 10 minute, după care spargem ouăle de prepeliță și le lăsăm să clocotească supa până ce se albesc albușurile ouălor. Oprim focul și presarăm verdeață tocată fin.

Fiecare porție se servește cu câte un ou de prepeliță așezat în rondeaua de ardei prăjit.

Poftă bună!

Sursa: Gustos.ro

Vezi și: Mămăligă bucovineană, după rețeta bunicii, de la femeia de afaceri Angela Chelaru