Gustul special şi aroma puternică fac din ţelină ingredientul perfect pentru o supă cremă. Această supă devine și mai delicioasă când adăugăm bacon. Ce spui de următoarea reţetă?

Ingrediente:

  • 1 ţelină mare
  • 1 ceapă albă medie
  • 2-3 cartofi
  • 350 ml lapte
  • 2 linguri unt
  • 100 g bacon
  • sare
  • piper
  • 1 praf boia dulce
  • verdeaţă, pentru decor

Preparare:

Cureţi, speli, tai ţelina, ceapa şi cartofii bucăţi, apoi le fierbi într-o cratiţă cu apă cât să le acopere, 30 de minute, la foc mediu. Ulterior, le dai deoparte într-o strecurătoare, păstrând 300 ml din apa în care au fiert. Într-o cratiţă, pui legumele şi adaugi lichidul rămas şi laptele încălzit în prealabil. Asezonezi cu sare şi piper după gust şi mai laşi să dea 2-3 clocote la foc potrivit. Adaugi untul şi pasezi legumele cu un mixer vertical. Tai baconul cubuleţe şi îl rumeneşti într-o tigaie antiaderentă până devine crocant. Serveşti supa caldă şi o decorezi cu bacon, verdeaţa preferată şi un praf de boia dulce.

 

Citește și: Supă-cremă cu broccoli, ciuperci și cașcaval. Consistentă și plină de savoare, este cina perfectă pentru întreaga familie! (Video)

Distribuie articolul: