Maestrul Nicolae Botgros, confirmat pozitiv cu infecția COVID-19 acum circa o lună, a fost externat din spital, vineri, 21 noiembrie. Acum patru zile testul repetat la COVID-19 a dat rezultat negativ. După mai multe zile de tratament în secția de reanimare și terapie intensivă, starea de sănătate a lui Nicolae Botgros s-a îmbunătățit, notează Agora

Maestrul ne-a spus că se află acasă și se recuperează, iar starea lui de sănătate este din ce în ce mai bună.

„Sunt acasă de două zile și încerc să mă recuperez. Vreau să vă spun că recuperarea este mult mai complicată decât tratamentul pe care l-am avut eu, pentru că am stat în reanimare aproape trei săptămâni. Fac pași prin casă ca copiii, încep a vorbi și mă comport ca copiii, dar sper să ajung la normalitate. Vreau să mulțumesc din suflet medicilor, pentru că doar ei știu cum muncesc în această perioadă. Le sunt recunoscător că m-au ajutat să mă vindec, pentru că era foarte puțină speranță că voi mai fi în viață”, a menționat pentru jurnaliștii AGORA, Nicolae Botgros.

Dirijorul Orchestrei „Lăutarii” a îndemnat oamenii să poarte și în continuare măști de protecție.

„Fiți atenți ce simptome aveți. Purtați masca de protecție corect, pentru că doar așa poți să previi infecția COVID-19. Această boală nu este o glumă. Vreau ca toată lumea să se păzească pe ei și cei dragi lor”, a adăugat maestrul.

Amintim că, pe 27 octombrie 2020, Nicolae Botgros a fost internat în stare gravă la Institutul de Medicină Urgență din capitală, fiind infectat cu noul tip de coronavirus. Starea sa de sănătate fiind pe atunci precară, nu i-a fost permis transferul la o clinică din străinătate.

Sursă: AGORA.md

Distribuie articolul: