Oamenii de știință au încercat, în sfârșit, să demonstreze ceea ce mulți dintre noi am presupus de atâta timp: faptul că mărimea mică a penisului este corelată cu deținerea unei mașini sport. Este un stereotip aproape universal recunoscut faptul că bărbații care preferă mașinile rapide compensează că sunt  mai puțin dotați.

O echipă de la Departamentul de Psihologie Experimentală de la University College London a chestionat 200 de bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 74 de ani. Cercetătorii și-au propus să afle, utilizând metodele științifice, dacă clișeul precum că bărbații cu penisul mic ar conduce mașini sport are o doză de adevăr. Aceștia consideră că au confirmat pentru prima dată o legătură psihologică întâmplătoare între mașinile rapide și penisurile mici. Studiul a fost intitulat Penisuri mici și mașini rapide: Dovezi pentru o legătură psihologică.

În cadrul experimentului, psihologii le-au pus bărbaților o serie de întrebări despre diferite produse și despre cum îi făceau să se simtă, inclusiv cât de mult și-ar dori să dețină o mașină sport. Participanții la studiu credeau că oamenii de știință vor să observe cât de bine își amintesc  informațiile atunci când fac shopping online. În fiecare rundă a experimentului, participanților li s-a afișat pe ecran o afirmație timp de șapte secunde, urmată de o imagine a unui produs, unele de lux, iar altele de uz zilnic. La sfârșitul experimentului, li s-a arătat din nou fie afirmația originală, fie o afirmație cu o schimbare subtilă, și au fost întrebați dacă este adevărată sau falsă.  În toate aceste întrebări au fost incluse câteva afirmații despre dimensiunea medie a penisului. Aceste afirmații particulare erau întotdeauna urmate de o imagine a unei mașini sport. Deși participanții fuseseră făcuți să creadă că aceste afirmații erau reale, unele dintre acestea erau false.

Pentru a încerca să manipuleze stima de sine a participanților, unora din grup li s-a spus că dimensiunea medie a unui penis erect este de 18 centimetri, în timp ce celorlalți li s-a spus că este de 10 centimetri.  Bărbații cărora li s-a spus că dimensiunea medie este mult mai mare decât cea reală, vor crede, în consecință, că propriul lor penis este mai mic, și că opusul va fi valabil pentru cei cărora li s-a spus că media este mai mică decât  în realitate. Astfel, s-a constatat că bărbații, și în special cei de peste 30 de ani, au evaluat mașinile sport ca fiind mai dezirabile atunci când au fost făcuți să creadă că dimensiunea penisurilor lor este mai mică decât media.

Echipa condusă de profesorul Daniel C. Richardson de la departamentul de psihologie experimentală al University College London menționează că lucrarea oferă dovezi clare că ar putea exista o legătură psihologică dintre mărimea penisului și mașinile sport. Deși este important de reținut că cercetările e nu au fost încă supuse evaluării de către comunitatea științifică, totuși, studiul pavează drumul pentru cercetările viitoare, conform IFL Science.