Karim Benzema, golgheterul și căpitanul lui Real Madrid, care risca inițial 5 ani după gratii pentru complicitate la tentativă de șantaj, ar putea primi 10 luni de închisoare cu suspendare și o amendă de 75.000 de euro. Fotbalistul a contribuit la şantajul la care a fost supus fostul său coechipier din naţionala Franţei, Mathieu Valbuena.

Fotbalistul în vârstă de 33 de ani, este acuzat de complicitate la tentativă de şantaj, legat de nişte imagini compromiţătoare cu fostul său coechipier, Mathieu Valbuena şi soţia sa.

Scandalul a izbucnit în vara lui 2015, când mai multe persoane au încercat să obţină bani de la Valbuena, pe care l-au ameninţat cu difuzarea unei înregistrări video cu scene intime.

„Karim Benzema, deţinătorul unei averi de 70 de milioane de dolari, este acuzat că i-ar fi ajutat pe şantajişti, îndemnându-l pe Valbuena să le plătească suma solicitată, 150.000 de euro, pentru a evita difuzarea înregistrării video respective. Unul dintre cei care încercau să-l şantajeze pe Valbuena era Karim Zenati, prieten din copilărie cu Benzema”, scrie okmagazine.ro.

Ieri seara tribunalul de la Versailles a dat verdictul și parchetul a cerut condamnarea lui Karim Benzema la 10 luni de închisoare şi suspendare, inclusiv amendarea lui cu 75.000 de euro.