Dumitru Slonovschi, unul dintre cei mai buni fotografi de nunți din Moldova, s-a regăsit într-o nouă pasiune – proiectele video. Acesta a reușit să-i dea viață unui proiect video pe Youtube care, cu siguranță va servi drept motivație pentru mulți dintre cei care îl vor urmări.

Află mai mult despre „Startup”, într-un interviu cu Dumitru Slonovschi. 

„Startup este un Proiect lansat în format de tip Interviu, care își propune să motiveze tinerii ambițioși din Republica Moldova să acționeze întru schimbarea vieții și a lucrurilor din jurul lor, aici acasă, în Moldova. Din păcate, în societatea în care trăim există multă descurajare, formată adesea nu doar din lipsa banilor, dar și pur și simplu din cauza faptului că tinerii nu cunosc exemple de alți tineri care au reușit să inițieze o activitate individuală sau chiar o afacere foarte prosperă în localitatea în care trăiesc, cu forțe proprii, fără background favorabil sau investiții străine.

Fiecare dintre noi a fost impresionat cel puțin o dată de numărul mare de mașini scumpe din oraș, dar puțini și-au pus vreodată întrebarea „cum de acest om, care are la fel ca și mine 2 mâini și 2 picioare, a reușit?”.

Nu toți proprietarii de apartamente noi din Capitală sunt membri de partid și nu toți oamenii care duc o viață decentă în Moldova sunt implicați în afaceri ilegale.

Există mii de tineri ambițioși și harnici de care ar trebui să fim mândri și care, ne-ar putea motiva să ne schimbăm viața.

Cu siguranță, Republica Moldova nu este cea mai potrivită țară pentru a face business, iar gândurile spre emigrare afectează fiecare familie tânără, dar lucrurile trebuie schimbate pentru că, se poate. Mulți oameni consideră că la 20 – 30 de ani este prea devreme pentru a avea un venit bun în Republica Moldova și leagă totul de o anumită vârstă la care „totul va veni”, dar peste ani rămân dezamăgiți. Anii trec foarte rapid și nimic din acea iluzie nu apare. E timpul să acționăm acum.

Despre această categorie de oameni speciali, afacerile și poveștile lor personale de succes, am decis să vorbim în Proiectul Startup pe YouTube, prima ediție a căruia a fost lansată la 23 iulie”, povestește Dumitru.

Cumva, Proiectul Startup te duce cu gândul la ceea ce face celebrul Iurie Dudi, nu te incomodează ideea?

„Sincer să vă spun, suntem chiar onorați că există oameni care consideră că am reușit să aducem formatul „vDudi” aici în Moldova. De fapt, nu prea cred că ar mai putea exista pe YouTube categorii noi de conținut video neasemănător unele cu altele, inclusiv „vDudi”, despre care se spune că ar fi fost preluat ca și format din Statele Unite ale Americii și Canada”

De primul invitat depinde o mare parte din succesul unui Proiect video, cum s-a ajuns la candidatura Mirelei Urușciuc?

„Mirela Urușciuc a fost unica candidatură luată în calcul pentru a fi intervievată în cadrul primei ediții a Proiectului Startup și nu cred că ar mai fi existat vreo persoană potrivită pentru primul episod. De fapt, este tânăra – exemplu pentru mulți tineri din Republica Moldova. La ai săi aproximativ 25 de ani a reușit să fie participantă cu succes în cadrul show-ului nr.1 de talente din întreaga lume, să fie protagonista diverselor clipuri video de muzică foarte populare în Republica Moldova și România, să fie imaginea diverselor branduri internaționale pentru campaniile de publicitate, și cel mai important – să creeze o afacere de succes de la zero, bazată pe merite.

Considerăm că primul episod a fost un succes, primind peste 60 de mesaje de felicitare în mesaje private și publice, mii de abonați și vizualizări pe YouTube„

Câți oameni stau în spatele Proiectului Startup?

„În spatele proiectului se află la moment 3 echipe. Primele două sunt F Studio și Ark Line, iar a treia este formată din persoanele cu funcții de conducere – Dumitru Slonovschi, Roman Negruța și Arcadie Bucarciuc. Cât privește numărul exact, sunt circa 10 persoane

Cum este trecerea de la Proiecte de fotografie la Proiecte video?

Trecerea s-a dovedit a fi una mai grea decât ne-am fi imaginat vreodată. Deși, în fotografie deja lucrurile ne sunt clare, când este vorba despre un Proiect video atât de complex – totul chiar se complică. Totuși, suntem foarte mulțumiți de produsul finit și vă asigurăm că vă vom oferi o experiență și mai bună în fiecare video ce urmează”

Spre sfârșit de interviu Dumitru a lăsat chiar și un mesaj de încurajare pentru internauți: 

„Nu încetați să credeți în voi, totul e în mâinile voastre. Fiți ambițioși și acționați acum, aici acasă, în Moldova, pentru că SE POATE”, a conchis acesta.

Sursa foto: Facebook

Distribuie articolul: