Zeci de mii de oameni s-au adunat astăzi în Piața Marii Adunări Naționale pentru a participa la cea mai așteptată și mai grandioasă competiție de alergare a țării – cel de-al patrulea „Maraton Internațional Chișinău”, ediția 2018. La curse s-au înregistrat începători și amatori, sportivi cu experiență, campioni și recordmani din țară și din străinătate. De asemenea, pentru prima dată în istoria Maratonului de la Chișinău, la eveniment au participat și sportivii în scaune rulante, în cadrul categoriei special create – „Maraton For All”.

Vedeți o galerie foto cu startul competiției:

Participanților la „Maratonul Internațional Chișinău 2018” li s-a propus să depășească una dintre cele patru distanțe la alegere: Maraton (42 km 195 m), Semimaraton (21 km 0975 m), 10 km și 5 km. În cadrul evenimentului sportiv, toată lumea va putea participa la cursa distractivă „Fun Run” de 1,5 km prin străzile centrale ale Chișinăului. În cadrul cursei sunt înscriși și foarte mulți copii.

Patru dintre colegii noștri de la AGORA și EA.md și-au propus să alerge distanțele mici din cursă. Echipa de la Agora.md a reușit să surprindă și imagini cu drona din cadrul maratonului.

Vedeți mai jos o galerie foto cu primii finaliști ai maratonului.

Foto: Constantin Grigoriță