Odată ce ne-a bătut toamna în geam, cu soare mai puțin și cu temperaturi în scădere începem procesul de pregătire a organismului pentru perioada rece a anului. La fel și micii noștri prieteni patrupezi – animalele de companie - au nevoie de paltoane, măști de îngrijire și vitaminizare. Frumusețea și fragilitatea lor necesită o grijă deosebită pentru a nu-i lăsa să îndure efectele frigului.

Un animal de companie uneori este prietenul cel mai apropiat, pentru persoanele înaintate în vârstă devine copilul lor iar pentru cei mici este camaradul de joacă. Devine membru al familiei cu drepturi și obligații egale. Dar fiind mai puțin inițiați în tema „grija de sine”, noi suntem cei care îndeplinesc adevăratul sens al proverbului „Prietenul la nevoie se cunoaște.”

Interpreta de la noi Felicia Dunaf, de ceva timp împarte bucurii și momente haioase cu Macho, patrupedul ei mic, pufos și drăgălaș. Felicia ne-a spus cum face față temperaturilor scăzute micuțul Macho:

„E ca un copilaș firav, de aceea mă strădui să-l hrănesc și să-l îmbrac bine înainte de a ieși la plimbare. I-am cumpărat hăinuțe mai groase, încălțăminte dar și vitaminele de care are nevoie în perioada asta. Plus la acestea îl tund din timp ca până se face frig să aibă blănița mai lungă și să-i țină cald”

felicia dunaf caine

Pentru cei care de curând au început să se bucure de compania unui patruped Anca Ivan, specialist Animax.ro vine cu câteva sfaturi. Scoaterea afară a câinilor trebuie să se facă cu următoarele precauții:

– cei cu blana scurtă trebuie să poarte hăinuțe impermeabile, căptușite;
hăinuțele sunt recomandate și cățeilor de talie mică, deoarece aceștia sunt mult mai aproape de sol și, prin urmare, de umezeală.
puii de căței, a căror imunitate este în formare și care nu au mecanismele termoreglării bine adaptate, trebuie să fie îmbrăcați.

Începutul plimbărilor de afară trebuie precedate de aplicarea unor creme hidratante la nivelul pernițelor. Aveți grijă de voi și de prietenii voștri mai mici, protejați-vă de frig prin dragoste și grijă.

Autor: Viorica Cioară, stagiară

Distribuie articolul: