Guvernul Republicii Moldova și cel al Statelor Unite ale Americii au ajuns la un acord final privind vânzarea terenului Stadionului Republican. Negocierile directe între cele două grupuri de lucru s-au încheiat recent. Anunțul a fost făcut de directorul Agenției Proprietății Publice, Roman Cojuhari, care a specificat că documentul urmează să fie aprobat de Executiv.

Deși șeful APP nu a dorit să dezvăluie suma finală pentru vânzarea terenului de cinci hectare, anterior, ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a menționat că aceasta ar fi în jur de 18 milioane de dolari, cu trei milioane mai mult decât suma inițială, scrie tv8.md

Amintim că Guvernul a creat o echipă de negociatori, care se va ocupa de vânzarea fostului Stadion Republican Statelor Unite, după ce mai multe încercări de a găsi o companie, care să estimeze costul terenului, au eșuat. În locul fostului stadion, americanii vor să construiască o ambasadă, dar, în același timp, să amenajeze zone de recreere cu acces public. Costul proiectului a fost evaluat la 250 de milioane de dolari.

Distribuie articolul: