Ștefan Roșca, sportivul moldovean, care a rămas fără picioare încercând să salveze un cocostârc, a primit o nouă șansă de a merge. Pe pagina sa de Facebook el a scris despre ajutorul pe care l-a primit de la un concentățean de-al nostru stabilit în SUA, notează AGORA.md. Astfel, Ștefan învață să meargă din nou după ce și-a procurat o pereche de proteze. 

„De 3 săptămâni sunt în pielea unui copil. Un copil care învață a face primii pași din viață, căzând la pământ, cu durere ridicându-se, dar cu curaj și motivație începând de la capăt cu mici pași spre vise mari. Nu e ușor deloc, dar sunt convins că voi reuși”, a spus Ștefan Roșca.

Sportivul a povestit că momentele și senzațiile plăcute au costat 100 000 de dolari și au fost posibile datorită lui Serghei Bușmachiu, un moldovean stabilit în SUA.

„Ceea ce e dat de la Dumnezeu nu pot înlocui nici cei mai buni medici, nici cea mai mare sumă de bani din lumea asta. Însă exemplu lui Serghei de a schimba viața cuiva, de a face lucruri mărețe, m-a motivat și mai tare să merg dârz spre succes. Prețuiti viața și darurile ei, nu vă plângeți de ceea ce vă lipsește”, a mai spus tânărul.

Amintim că Ștefan Roșca a participat în cadrul mai multor competiții paralimpice din partea Republicii Moldova, învrednicindu-se de premii importante.

Sursa: AGORA

Distribuie articolul: