Sora cântăreței Nyusha, Maria Shurochkina, împreună cu echipa de înot sincron a Rusiei, au câștigat aurul olimpic la Tokyo. Este a șasea oară consecutiv, când sportivii ruși devin campioni la înotul sincron. Pentru Maria, această victorie a fost a doua.

Foto: graziamagazine.ru

În total, rușii au primit 1 960 979 puncte pentru performanțele lor și au întrecut echipa națională chineză. Bronzul s-a dus în Ucraina.

Pe lângă Maria, echipa de aur o include Svetlana Romashina, care a devenit campioană olimpică pentru a șaptea oară și a doborât propriul record, precum și pe Polina Komar, pe Vlada Chigireva, Svetlana Kolesnichenko, Alla Shishkina, Alexandra Patskevich și Marina Golyadkina.

Foto: graziamagazine.ru

Vladimir Putin i-a felicitat pe înotători pentru medalia de aur. Președintele Rusiei a mulțumit fetelor pentru abilitatea și dăruirea lor:

„Aurul pe care l-ați câștigat este o recompensă mare, binemeritată pentru talentul, îndemânarea, bucuria, frumusețea pe care o dați cu generozitate numeroșilor admiratori ai sportului dvs., care este dinamic și spectaculos”, a spus Vladimir Putin. 

Sursa: super.ru