Solidaritatea moldovenilor, uniți în ajutorarea refugiaților din Ucraina, este nemaipomenită. Iată cum se descurcă voluntarii din Republica Moldova care îi ajută pe refugiați. 

Tragedia din țara vecină i-a mobilizat pe toți moldovenii – de la autorități până la oameni simpli. Zeci de voluntari de la noi stau nopți întregi la punctele de frontieră, pe unde vin ucrainenii în Moldova. Ei au grijă să-i întâmpine, să le găsească un adăpost sau să-i ajute cu bilete, pentru ca aceștia să-și continue drumul spre alte țări. 

Zi și noapte în centrele pentru refugiați muncesc zeci de voluntari. Unii dintre ei fac sacrificii mari pentru a le fi de ajutor ucrainenilor. Unii își lasă copiii singuri acasă, iar alții vin la aceste puncte imediat după orele de la facultate sau chiar școală. 

Cei de la vorbește.md au arătat cum se descurcă zilnic voluntarii de la centrele pentru refugiați și cu ce greutăți se ciocnesc ei. 

Totodată, îi vei vedea aici și pe voluntarii din Ucraina, care ne vor povesti cum își ajută ei concetățenii în aceste zile:

Sursa: vorbește.md

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: