Șoferul implicat în accidentul mortal al unui copil de 14 ani, în Nisporeni, a fost reținut. Acesta s-a dovedit a fi primarul localității Boldurești și, conform poliției, în momentul accidentului, se afla la volanul mașinii de serviciu. Autoritățile afirmă că după impact, individul a încercat să inducă în eroare constant poliția pentru a evita responsabilitatea.

Inițial, individul a montat plăcuța cu numărul de înmatriculare pe o mașină de aceeași marcă ca cea implicată în accident, un Dacia Duster alb. Mașina a fost dată în căutare, iar suspectul și-a oprit telefonul și nu a fost găsit nici la domiciliu, nici la locul de muncă.

Pe 20 februarie, în jurul orei 22:00, acesta a orchestrat un alt accident cu mașina avariată pentru a acoperi urmele accidentului în care a fost lovit copilul, conform poliției. În dimineața zilei de 21 februarie, în jurul orei 07:00, polițiștii au reușit să-l rețină pe bărbatul de 47 de ani. Autoritățile continuă investigațiile, inclusiv cele referitoare la un grup de suspecți care l-ar fi ajutat pe bărbat să își ascundă faptele. O cauză penală a fost deschisă și se află în gestiunea procurorilor din Chișinău.


Tragedia a avut loc pe 19 februarie în Boldurești, raionul Nisporeni. În urma accidentului, un copil de 14 ani a fost lovit mortal de o mașină, iar șoferul a părăsit locul accidentului, abandonând minorul acolo.

Polițiștii au mai identificat un suspect pe acest caz, complice al șoferului care a provocat accidentul.

Acesta l-a ajutat cu găsirea unei mașini identice cu cea implicată în accident. Tot el a participat la montarea plăcuței cu numărul de înmatriculare pe altă mașină, pentru a duce în eroare oamenii legii. 

Acesta este medic stomatolog și urmează să fie reținut pentru 72 de ore.

Distribuie articolul: