Cât de multe s-ar reuși dacă nu ar exista lenea! Da, anume ea nu le dă voie multora să se afirme și să-și descopere potențialu, dar cum să lupți cu ea? Află că toată șmecheria constă în principiul kaizen! Ce presupune acesta, află mai jos.

Trucul japonez care te scapă de lene cu doar 1 minut pe zi

Când vine vorba de productivitate, japonezii se ghidează după principiul kaizen, unde kai înseamnă schimbare și zen înțelepciune, care spune trebuie te dedici complet oricărei activități câte 1 minut pe zi.

Timpul e ridicol de scurt, astfel nu ai nicio scuză nu te apuci de treabă. După ce trece minutul în sine, îți vezi de viață în continuare, ca și până acum.

Nu-ți programa minutul 

Nu suprapune minutul cu o altă activitatea deja planificată.  Ai putea lăsa această practică pentru sfârșitul zilei, uneori chiar înainte de somn, ca fii sigură că te dedici doar acelei activități.

Încurajează-te

Dacă până și minutul acela îți stă pe cap, oprește-te și gândește-te e doar un minut. Sfatul meu e ți mai iei câteva momente bune pentru a râde puțin de tine, tu, omul stresat de fiecare secundă.

Alege cu grijă activitatea

Când te hotărăști aplici kaizen, alege cu grijă genul de activitate sau scop pentru asta. Trebuie fie ceva care poate fie împărțit în pași mărunței, ce nu presupun un efort ce trebuie făcut deodată.

De exemplu, te poți gândi la curățenia din dressing. Logic nu se face totul lună într-un minutel, dar dacați iei timpul acela pentru a pune lucrurile la loc, sau într-o cutie de depozitare, ori pentru a sorta umerașele, o vezi progresul. Evident, reorganizarea unei camere, mutatul de mobilă sau alte asemenea activități o aibă nevoie de mai mult de un minut, dar odată ce te-ai pornit o ți vină mai ușor le duci la bun sfârșit.

Sursa: AndreeaRaicu.ro

*Urmărește canalul nostru de Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de  Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA

Distribuie articolul: