Situația epidemiologică, în instituțiile de învățământ din Republica Moldova devine tot mai critică. Astfel, 14 grădinițe și 112 grupe din instituțiile preșcolare, precum şi 15 grupe din învăţământul profesional tehnic se află în carantină, fiind copii infectați cu COVID-19. Despre acest lucru a anunțat astăzi Ministerul Educației și Cercetării.

Potrivit datelor prezentate, la data de 21 ianuarie, 361 de cadre didactice și 65 de angajați auxiliari, s-au infectat cu coronavirus, iar în grădinițele din țară au fost înregistrate, în aceeași perioadă, 64 de cazuri  în rândul copiilor. Totodată, 98 de educatori și 84 de angajați auxiliari au prezentat teste pozitive la COVID-19. În total, peste 1139 de elevi fiind testați pozitiv cu COVID-19

Ministerul Educației și Cercetării menționează și despre o creștere și în instituțiile de învățământ superior, unde au fost înregistrate 63 de cazuri în rândul studenților și 19 în rândul lectorilor.

Până în prezent, rata de vaccinare a cadrelor didactice din învățământul primar, gimnazial și liceal a ajuns la 84,31%. Amintim că, de astăzi și până la data de 4 februarie, instituțiile de învățământ general, cu excepția instituțiilor de educație timpurie, vor activa în regim online.

mec.gov.md/ro

mec.gov.md/ro

mec.gov.md/ro

 

 

Distribuie articolul: