Au fost anunțat câștigătorul „Comedy Wildlife Photography Awards 2021”, cel mai amuzant concurs de fotografie din natură. Animalele sălbatice de care îți este frică, pot fi amuzante Competiție are ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la conservare printr-o asociere amuzantă și pozitivă cu animalele sălbatice. 

Competiția, aflată acum la al șaselea an, a fost cofondată de Paul Joynson-Hicks și Tom Sullam, doi fotografi din Marea Britanie cu pasiune pentru viața sălbatică.

Concursul își propune să evidențieze un mesaj extrem de important al conservării faunei sălbatice și o face într-un mod captivant și pozitiv.

Juriul, format inclusiv dintr-un număr de fotografi de natură, comedianți și experți în viață sălbatică au ales câștigătorul.

Fotografia câștigătoare din acest an este realizată de Ken Jensen și ne arată o maimuță într-o situație deloc plăcută. Cadrul a fost intitulat: „Ouch!”.

Printre finaliștii din acest an mai avem doi canguri dansatori, un porumbel cu vederea blocată, un pui de vidră în bucluc și multe alte animăluțe simpatice.

Fotografiile au fost trimise din întreaga lume cu un sortiment încântător de animale capturate în diferite situații comice. Mai multe imagini poți vedea AICI.

Amintim că pe lângă amuzament acest concurs atrage atenția asupra importanței conservării faunei sălbatice.

Activitățile umane exercită presiuni enorme asupra mediului și duc la dispariția unor specii de animale. Principalele amenințări la adresa vieții sălbatice sunt dispariția habitatelor naturale, supraexploatarea, înmulțirea speciile alogene, schimbările climatice și poluarea.

Jumătate din zonele umede din Europa au fost drenate și aproape trei sferturi din dunele din Franța, Italia și Spania au dispărut. Cele mai valoroase habitate pentru fauna și flora sălbatică sunt protejate prin lege, însă multe dintre ele sunt în stare proastă și trebuie restaurate.

Unele specii ale faunei și florei sălbatice sunt pe cale de dispariție, deoarece sunt supraexploatate – o problemă care afectează în special mediul marin, unde pescuitul excesiv a provocat epuizarea unor stocuri de pește.