Ieri, în Republica Moldova au avut loc alegeri prezidențiale. Dacă vreodată ți s-a întâmplat să îți pierzi buletinul înainte de alegeri și nu ai acționat, crezând că nu ai timp să îndrepți situația, atunci să știi că ai greșit. Prezentatoarea Lilu Ojovan ne-a povestit cum a avut ghinionul să își piardă portmoneul doar cu două zile înainte de alegeri și cum totuși a reușit să voteze. 

„Povestea votului meu.

Vineri mi-am pierdut portmoneul cu toate actele și cardurile din el.

Tot speram că duminică când ne întoarcem îl voi găsi… dar atunci când am fost sunată de la @moldova_agroindbank – precum că un domn a găsit un card pe numele meu. Un mulțumesc aparte domnului Grigore, angajat la salubritate care a găsit cardul pe un tomberon.

Prima reacție … oi #*# nu voi putea vota duminica. Cardurile le-am blocat repede, mintea însă a căutat soluții. M-am informat și am aflat ca chiar in ziua alegerilor pot obține un buletin de identitate provizoriu cu care pot VOTA. Astăzi am pregătit masa de pomenire pentru fratele meu, mâine se fac 6 ani de când ne e înger.

Am strâns masa și la amiaza am pornit ca să reușesc să le fac pe toate. GHINION – pe la Orhei ni se sparge o roată de la mașină. De schimb nu avem… am așteptat „întăriri de la Capitală”, cumatru Petru Popa mulțumim pentru timpul și efortul tău.

Am ajuns la 19.00 în oraș și fuga acasă după pașaport, să am la mine vreun act macar.

19.45 deja cu buletinul provizoriu în mână.

20.09 Am votat.

Am urmărit toate stories-urile în care am fost menționată. Mândră de diasporă, bravo pentru efortul și răbdarea tuturor. Sperăm să fie cu folos”, a povestit prezentatoarea pe rețelele sociale.

Pe 15 noiembrie va avea loc turul doi al alegerilor prezidențiale. Dacă ți s-a întâmplat și ție să îți pierzi buletinul, nu uita că poți foarte ușor să obții unul provizoriu.