Victoria are 4 ani. Copilăria îi era până nu demult o continuă vacanță la bunici. De când s-a născut, mama ei a lăsat-o în grija buneilor și a plecat să muncească la Moscova, de unde trimitea bani pentru cheltuieli zilnice. Bunicii aveau grijă să nu-i lipsească dragostea și căldura unui cămin. În casa lor, Victoria creștea un copil vesel și vorbăreț, nevoie mare. Copilăria Victoriței se aseamănă cu a multor copii crescuți de bunici în țara noastră, doar până la un punct.

În anul 2014, după niște intervenții medicale, fetița a încetat să mai vorbească. S-a închis în sine și nu mai răspundea nimănui. A urmat un diagnostic care avea să răstoarne universul micii lor familii: autism. Acest diagnostic a bulversat-o pe mama fetiței, ea a încetat să transmită ajutor bănesc și a spus că soluția este transferul copilei la orfelinat.

Buneii copilei, Victor și Ana, nu au renunțat la ea, nu au încetat nici o clipă să o îngrijească și să îi fie alături, așa cum pot. Chiar dacă nu mai sunt în putere, bunelul la 70 de ani a suferit 2 operații la inimă, bunica de 68 de ani se deplasează greu, dar este tot timpul lângă nepoțica sa.

În cele din urmă buneii au fost nevoiți să vândă un imobil pentru a-și asigura cheltuielile. Au înscris-o pe Victoria la programe individuale de reabilitare gratuite în diferite centre. Zilnic fetița face terapie cu un logoped. Fetița răspunde pozitiv la terapie, iar medicii dau asigurări că ea are șanse să vorbească, însă este necesar tratament complex la o clinică peste hotare în limba rusă, aceasta fiind limba nativă a Victoriei.

Cu toate greutățile, bunelul Victor nu a încetat să găsească o soluție pentru nepoată, împreună cu medicii a identificat o clinică în Israel, care îi așteaptă la tratament începând cu luna Iunie pentru 3 luni. Din suma enormă necesară pentru tratamentul Victoriei, bunelul vrea din răsputeri să îi poată asigura măcar o lună de tratament intensiv, care îi va costa 15 000 euro împreună cu cheltuielile de avion.

Doresc ca Victoria să înceapă a comunica și să fie independentă în acțiunile sale, eu cu soția suntem în vârstă și nu știm cât vom mai trăi, însă dorim ca Victoria să poată să se descurce în viață chiar dacă noi nu vom mai fi lângă ea!

Acum buneii au ca sursă financiară doar pensiile de vârstă și invaliditate. Acești bani le ajung doar pentru strictul necesar, iar speranţa lor se îndreaptă către oameni.

Toți cei  care vor să contribuie la reabilitarea Victoriței pot dona printr-un SMS cu textul 785 la numărul scurt 1555 (valabil pentru abonații Moldcell și Unite) sau online pe Guvern24.

disclaimer caritate

Distribuie articolul: