Sophie Akis are 22 de ani și este din Marea Britanie. A fost ademenită de un meșter din Agadir, Maroc, să îi facă desene cu henna pe mâini. Sophie se afla acolo la odihnă, cu familia. Serviciul ar fi costat-o doar 4 lire sterline. 

Clientului i se aplică un desen de probă. Sophie nu era sigură că henna neagră pe care o aplica meșterul este inofensivă, dar desenul de probă a arătat că pielea reacționează bine. După 24 de ore, a mers la meșter și i-a cerut un desen mare, pe ambele mâini și palme. După câteva ore a început coșmarul. S-a început o alergie cum rar vezi. Familia din Marea Britanie a zburat de urgență acasă.

5-22-1

Sophie va avea de-acum încolo cicatrici enorme. Cum de s-a transformat un tatuaj temporar și inofensiv într-o armă chimică? Henna adevărată, care nu prezintă pericol pentru sănătate, are culoarea oranj, mai rar roșietică. Pentru obținerea culorii negre, în pastă se adaugă de cele mai multe ori parafenilendiamin- un ingredient chimic agresiv, folosirea căruia în cosmetologie este legală, dar se cere dozare strictă.

23-4-1

Pe meșterii de stradă, desigur, asemenea detalii nu îi interesează.  Turișii și artiștii care lucrează cu henna sunt avertizați să nu cumpere și să nu utilizeze henna neagră, tocmai pentru a reduce riscul de a cauza arsuri și cicatrici pentru toată viața.

Distribuie articolul: