Un tânăr moldovean demonstrează că succesul nu ține de vârstă. La 25 de ani, Iurie Mitrea, din R. Moldova, a deschis la Iași o plăcintărie, iar reţetele învăţate de la mama lui i-au impresionat şi pe guvernanţi, care au decis să-i finanţeze afacerea cu peste 800.000 de lei moldovenești, prin programul StartUp-Nation, scrie BZI.ro.

Afacerea lui Iurie Mitrea începe în urmă cu doi ani. „Am depus un proiect în anul 2017, în luna mai, și am primit un răspuns afirmativ în luna septembrie. Ideea de a face această afacere mi-a venit când eram student. Fiind din Republica Moldova, am rămas uimit când am venit la facultate la Iași, ca un produs atât de larg consumat în Moldova nu se găsea aici. Așa că, tânjind după plăcintele de acasă, mi-a venit ideea înființării unei plăcintării”, povestește Iurie Mitrea.

Cea mai importantă investiție făcută cu banii primiți în cadrul programului a fost cea în utilajele de producție, iar restul banilor au fost folosiți pentru achiziționarea unui automobil necesar desfășurării activității, spațiu și chirie.

„Plăcintele noastre au la bază rețete preluate din Republica Moldova, rețete de pe timpuri. Pe lângă un produs bun, de calitate, ne-am dorit să avem și un produs curat și sănătos. Ne mândrim cu faptul că tot ceea ce intră în compoziția plăcintelor este natural, fără a fi adepții ideii de congelare. Într-o lună vindem îndeajuns de mult încât seara, când ajungem acasă, să fim obosiți, dar îndeajuns de puțin încât să ne dorim mai mult. Speram ca în decurs de 3-4 ani să reușim să ne amortizăm investiția. Sau de ce nu, chiar mai repede”, susține Iurie Mitrea.

La „Plăcintărești” se găsesc plăcinte cu vișine, mere, dovleac, caise, prune, brânză dulce și stafide și sărate: plăcinte cu brânză și mărar, vărză, cartofi, ciuperci și carne de porc.

Sursa: Agora.md