Dacă nu ai posibilitatea să te bucuri de un întreg concediu vara, weekendurile sunt și ele o oportunitate bună de a te odihni pe măsură. Ce spui de un camping? Tot de ce ai nevoie este un plan ca la carte și multă bună dispoziție. La aceste elemente e nevoie să adaugi doar un bagaj bine organizat. Iată câteva sfaturi pentru un camping de weekend reușit:

Alege o destinație memorabilă

Pentru o escapadă de weekend poți alege doar destinații din apropiere, deci te vei axa pe locurile frumoase din Moldova, la care poți ajunge timp de câteva ore, cu mașina în chirie. Dacă nu ai nevoie de condiții speciale, cu echipamentul potrivit poți înnopta în orice regiune pitorească (Defileele Trinca și Fetești, Vadul Rașcov ,Saharna, Țâpova), în Codri sau pe malul unui iaz, dar poți alege și un loc de camping special amenajat. Mai jos vezi câteva opțiuni:

Campingul Bacota de la Orheiul Vechi, aflat pe stâncă, cu o vedere panoramică uluitoare asupra Butuceniului și a Canionului Răutului. Aici poți sta cu rulota (mai nou, în Moldova poți închiria o autorulotă, dacă nu dispui chiar tu de una), amenaja un cort sau rămâne la „Crama lui Vasile”.

Tot în apropiere de Orheiul vechi se află Camping Vila Roz, ce poate găzdui până la 8 corturi. Oaspeții au acces la dușuri, WC, terasă (aer condiționat), grătar, focar, închiriere biciclete, WiFi de mare viteză, parcare privată (se pot potrivi unui RV mare), spălătorie.

Alt loc pe care-l poți vizita este Campingul Duruița, unde doritorii pot merge la pescuit, pot înota, să facă alpinism sau un grătar în peșteră: aici pot fi, de asemenea, închiriate case sau, pur și simplu, se poate instala un cort.

Lacul Albastru, situat la marginea satului Naslavcea, raionul Ocnița, este un alt loc mirific ce merită vizitat, iar în apropiere sunt încă câteva destinații de interes (Mănăstirea Rudi, Peștera Răposaților, Arcul Geodezic Struve – printre altele, obiectiv UNESCO, Cascada Bulboana).

Aqualand Camping, situat în Cahul, oferă doritorilor posibilitatea să a se odihni într-un cort, cu acces la piscină, terasă, bar. Pentru a diversifica activitățile, acolo se pot organiza grătare sau se pot închiria biciclete.

Red Star camping, amenajat în Tiraspol, cu mobilă de terasă și grădină, Wifi și parcare gratuită.

Equestrian Glamping este o locație unică în Moldova, unde ai la dispoziție un cort cu adevărat luxos, precum și posibilitatea de a călări. Aici se poate juca badminton, se trage cu arcul, iar amatorii de biciclete pot închiria una.

Organizează cu atenție echipamentul

Ai nevoie de cort pentru camping, saci de dormit și/ori saltele, șezlonguri ori scaune rabatabile, umbrelă. Toate trebuie verificate înainte de călătorie, în special cortul. Pentru saltelele gonflabile este binevenită o pompă (saltelele se folosesc și împreună cu sacii de dormit, pentru a petrece noaptea mai departe de pământul rece). De asemenea, sunt utile hainele de schimb, inclusiv câteva haine mai groase, pentru orice eventualitate, câteva prosoape.

Asigură o rezervă suficientă de alimente, apă potabilă

Nu uita că în Republica Moldova arderea rugurilor în natură este interzisă, de aceea poți opta pentru un aragaz portabil sau un grătar. Nu uita de chibrituri, lichid pentru aprindere, cărbuni pentru grătar, iar dacă optezi pentru aragaz portabil, asigură-te că ai suficient combustibil pentru el. O ladă sau o geantă frigorifică sunt necesare pentru a menține alimentele perisabile în siguranță, dar ia cu tine și alimente rezistente la diverse intemperii (conserve, carne uscată sau produse de panificație cu termen de păstrare lung). Nu ignora rezerva de apă, atât potabilă, cât și pentru uz zilnic.

Nu uita de trusa de prim ajutor

Aceasta trebuie să conțină câteva medicamente (analgezice, antipiretice, antialergice, soluții pentru dezinfectarea rănilor), vată, comprese sterile, faşă din tifon, faşă elastică. Sunt binevenite spray-urile împotriva căpușelor și țânțarilor, precum și produse de protecție solară. Important este ca persoanele cu probleme de sănătate cronice, sau alte probleme de sănătate cunoscute, să includă în trusa de prim-ajutor medicamentele specifice, pe care le utilizează în mod regulat, sau în caz de urgenţă.

Dacă nu ai unul sau mai multe obiecte dintre cele necesare, le poți oricând comanda online de pe Zakaz (sau poți vizita magazinele METRO personal). Verifică de câteva ori lista și asigură-te că vei avea un camping de weekend memorabil!

P