Picantă, crocantă și foarte delicioasă în salate sau ca atare, ridichea are beneficii uimitoare pentru sănătate. Iată cel puțin patru motive să le incluzi mai des în dietă.

Sunt bune în dietă și reduc inflamațiile, iar antioxidanții luptă cu cancerul. Iată de ce să le consumi zilnic, potrivit csid.ro.

Sunt scăzute în calorii și sunt bogate în nutrienți

Potrivit Departamentului de Agricultură al Statelor Unite (USDA), 116 grame de ridichi conțin mai puțin de 20 de calorii, doar 4 grame de carbohidrați, aproximativ 2 grame de fibre, 1 gram de proteine și zero grăsimi. De asemenea, aceeași cantitate vine la pachet cu 30% din necesarul zilnic de vitamina C, dar și cantități mici de vitamine B, potasiu, calciu, fier și magneziu.

Conțin compuși care protejează sănătatea

Aceste legume, înrudite cu salata kale și broccoli, conțin substanțe naturale care reduc inflamațiile, protejează celulele împotriva agenților care pot produce cancerul și interferează cu creșterea celulelor canceroase. Totodată sunt compuși care au o activitate antibacteriană, inclusiv împotriva bacteriei Helicobacter pylori, asociat ulcerelor și cancerelor de stomac.

Antioxidanții din ridichi luptă împotriva cancerului

Antioxidanții au devenit destul de populari pentru o bună funcționare a sănătății, iar asta pentru că de-a lungul anilor s-a demonstrat că joacă un rol important în reducerea inflamațiilor și protejarea împotriva deteriorării celulare care poate duce la îmbătrânire prematură și apariția bolilor. Într-un review publicat în 2019 în jurnalul Nutrients, cercetătorii notează că aceste legume, care au fost folosite în medicină încă din antichitate, oferă diferite tipuri de antioxidați.

Oamenii de știință sunt de părere că acești compuși naturali pot fi benefici împotriva cancerelor precum cancerul cervical, de sân, de prostată, colon, ficat și plămân.

Mănâncă ridichi pentru a te proteja împotriva diabetului

În urma unui studiu publicat în 2017 în jurnalul Nutrients s-a descoperit o legătură între ridichi și diabet. Sucul de rădăcină de ridiche sau extractul pot avea efecte protectoare acționând în organism ca un mecanism de apărare. Astfel, are impact asupra hormonilor care pot fi un declanșator în schimbările glucozei și, totodată, se reduce absorbția de glucoză în intestine și scade nivelul glicemiei.

Sursa: csid.ro.

Foto: Pexels.com

Distribuie articolul: