Hurma, curma, kaki, persimmon sau curmal japonez, așa cum se mai numește, fructul este foarte benefic pentru organismul tău. Mai mult decât atât, este aromat și te încarcă cu energie, plăcere şi multe vitamine. Află care sunt beneficiile fructului kaki asupra sănătăţii tale. 

Vitaminele A și C

Fructul conține vitaminele A și C, precum și o cantitate mare de carotenoizi (acestea îi conferă o culoare strălucitoare). În plus, substanțele active sunt capabile să încetinească îmbătrânirea, să prevină apariția ridurilor și să protejeze pielea de efectele nocive ale radiațiilor ultraviolete.

Are un conținut scăzut de acid  

Kaki are un efect benefic asupra activității tractului gastrointestinal, datorită conținutului scăzut de acid, nu irită mucoasa gastrică și, prin urmare, este sigură pentru persoanele cu ulcer. Totuși, persoanele cu diabet ar trebui să fie mai atenți la persimmon pentru că în ciuda conținutului scăzut de calorii, acestea conțin o cantitate mare de zahăr.

Reduce riscul de cancer și a bolilor de inimă

Bogat în fitonutrienţi, vitamine şi mangan, fructul îşi asumă proprietăţi antioxidante ce apără organismul contra acţiunii degradante a radicalilor liberi, reduce oxidarea lipidelor plasmatice contribuind în acest mod la menţinerea elasticităţii şi prevenirea depunerii grăsimilor pe pereţii vaselor de sânge, luptă împotriva factorilor cancerigeni şi combate îmbătrânirea precoce.

Conține potasiu și magneziu 

Dacă ești predispus la umflături, fructul kaki te va ajuta să faci față acestei probleme: are efect diuretic și conține potasiu și magneziu, acestea fiind necesare pentru echilibrul corect de apă în organism. Este un produs dietetic, conține puține calorii și, prin urmare, poate fi un desert sau o gustare excelentă pentru cei care au grijă de silueta lor. 

Protejează vederea 

Graţie betacarotenului, precursor al vitaminei A în organism, aceste fructe îmbunătăţesc vederea, protejează retina contra acţiunii nocive a radicalilor liberi şi previn apariţia degenerescenţei maculare a ochiului la persoanele în vârstă. Vitaminele A şi C sporesc imunitatea şi apără organismul contra virusurilor în timpul sezonului rece. De asemenea, vitamina B6 creşte rezistenţa la infecţii.

Ție îți place acest fruct?

Distribuie articolul: