Înmoaie-ți picioarele

Pune apă caldă într-un lighean și presară puțină sare amară, cunoscută și ca sare Epsom. Lasă sarea să se dizolve, apoi bagă picioarele în apă și lasă-le la înmuiat timp de cel puțin zece minute. Sarea amară înmoaie pielea uscată, care este apoi mult mai ușor de îndepărtat prin exfoliere. De asemenea, are rol calmant și antimicrobian, eliminând bacteriile din zone în care s-ar putea dezvolta excesiv precum între degete sau pe lângă unghii.

Folosește o pilă pentru picioare

Poți folosi fie o pilă, fie o piatră ponce pentru a curăța cu atenție pielea moartă de pe tălpi și călcâie. Freacă tălpile fără să apeși prea tare, dar ai grijă să acorzi suficientă atenție acestei etape. Picioarele tale vor fi cu atât mai catifelate cu cât vei îndepărta o mare parte din pielea moartă care se usucă excesiv, e aspră și se poate crăpa.

Decolorează unghiile îngălbenite

În primul rând va trebui să îndepărtezi oja veche și sărită de pe unghii. Dacă ai avut tot sezonul rece ojă pe unghii, este posibil ca acestea să se fi îngălbenit din cauza pigmenților. Eliminarea acestor pete galbene se poate face cu o soluție obținută din trei linguri cu apă oxigenată cu o jumătate de cană cu apă caldă. Înmoaie-ți unghiile de la picioare timp de câteva minute în această soluție, apoi folosind o periuță de dinți moale, începe să freci delicat unghiile. Repetă de câte ori este necesar și nu uita să înmoi periuța în soluție de fiecare dată.

Hidratează-ți picioarele în fiecare noapte

Imediat ce ieși din duș, șterge-ți picioarele de apă și aplică o cremă emolientă. Poți folosi timp de o săptămână o cremă cu uree care va dizolva pielea moartă și îți va lăsa picioarele perfect netede. Folosește apoi o cremă intens hidratantă sau chiar ulei de măsline, pe care să-l aplici pe picioare și să masezi până intră în piele. Pune-ți o pereche de șosete în picioare și dormi cu ele peste noapte.

Alege oja potrivită

Culorile intense, deschise (precum tonuri de roșu, roz, corai etc.) și nuanțe bogate și opace (precum alb crem sau cobalt) îți fac picioarele mai frumoase pentru că te ajută să creezi un contrast între unghii și piele. Dacă optezi pentru nuanțe nude și lacuri transparente, asigură-te că unghiile tale au o culoare naturală cât mai frumoasă. Aplică zeamă de lămâie pe unghii dacă acestea sunt ușor îngălbenite din cauza ojei. Dar dacă unghiile sunt îngroșate, galbene și denivelate, este posibil să fie afectate de ciuperca unghiei. În acest caz trebuie să apelezi la tratamentele recomandate de medicul dermatolog sau de farmacist.

Vezi și: Porți pantofii și sandalele cu șosete? Vedetele autohtone adoră acest trend (Foto)

Distribuie articolul: