Direcția asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău deschide de azi o Celulă de criză menită să ajute persoanele în etate și cele cu nevoi speciale, aflate în situații de urgență din cauza epidemiei de COVID-19. Tot azi, va fi lansată o platformă de voluntariat în acest scop. Anunțul a fost făcut de primarul general al capitalei, Ion Ceban. Oamenii sunt îndemnați să apeleze prin telefon după ajutor, în cazul în care au nevoie, notează AGORA.md.

Foto: Pexels.com

„Să nu veniți la subdiviziunile primăriei. Mai ales bătrânii care s-au obișnuit să vină la direcțiile asistență socială. Direcție asistență socială și sănătate a creat o celulă de criză. Va fi monitorizată situația și va fi acordat sprijin beneficiarilor. Serviciile vor fi acordate la domiciliu”, a menționat Ceban, în cadrul unei conferințe de presă.

În carul celulei de criză sunt incluse câteva servicii: Serviciul asistență socială comunitară, Serviciul de îngrijire socială la domiciliu, Serviciul social de asistență personală, Serviciul social „Echipa mobilă”, Centru de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil.Lucrul va fi coordonat de șefii direcțiilor teritoriale.

Celula își începe activitatea de luni, 16 martie și presupune activități de monitorizare zilnică a persoanelor în etate, a celor singuratice, lipsite de suport din partea rudelor.

Tot de luni este lansată platforma de voluntariat.  „Sunt mai multe organizații formale și neformale, gata să ne ajute. Dar vreau ca toți să conștientizeze faptul că aici avem nevoie de colaborare strânsă cu celula de criză, dedicată direcției asistenței sociale. Toți voluntarii care vor să ajute persoanele în vârstă sau cu nevoi speciale să-și coordoneze acțiunile cu direcția teritoriale de asistență socială”, îndeamnă Ceban.

Cei care se confruntă cu situații cu caracter de urgență pot solicita ajutor la telefoanele direcțiilor teritoriale de asistență socială, informează edilul capitalei.

Sursa: AGORA

Foto: Pexels.com