Eclipsa solară deschide un nou ciclu de viață, iar cea de lună ne influențează direct sentimentele. Sergiu Iordachi despre cum ne afectează fenomenul eclipsei din punct de vedere al astrologiei.

Fenomenul eclipselor a fost întotdeauna un subiect de atenție vie. Tabloul scufundării în întuneric a luminariilor fascina, dar totodată inspira frică și groază asupra oamenilor. Chiar și acum, când înțelegem cu exactitate procesul apariției eclipselor, de exemplu, privind spre Luna roșie-sângerie în timpul unei eclipse lunare, ceva din subconștient ne face pielea ca de găină.

Istoria ne relatează că în vechime aproape toate popoarele percepeau fenomenul eclipsei ca un vestitor de ceva rău: războaie, boli, secete. Astfel că, sarcina principală în a le prezice, revenea astrologilor. Astăzi, astrologia modernă nu mai consideră eclipsele ca niște semne rele, deși nu le subestimează semnificația.

Componenta cheie în formula astronomică a eclipselor este axa nodurilor lunare.

Această axă este alcătuită din doi poli opuși – Nodul Nord și Nodul Sud –  în care se intersectează orbita Lunii cu planul ecliptic. Într-o interpretare astrologică, axa nodurilor lunare este un vector de dezvoltare, care definește lecțiile karmice și situațiile fatidice stabilite în horoscop. Nodul Nord indică lecțiile sufletului pe care ar trebui să le învățăm în această viață, iar Nodul Sud ne arată viața trecută sau indicatorii karmici. Totodată, nodurile manifestă un element de liber arbitru. În timpul unei eclipse, Soarele, Luna și Pământul se aliniază pe axa nodurilor lunare, marcând punctele de cotitură ale destinului. Dacă planul orbitei lunare ar coincide cu planul eclipticii, atunci o eclipsă solară ar fi observată la fiecare lună nouă și o eclipsă lunară la fiecare lună plină. Dar, datorită înclinării orbitei lunare față de ecliptică, Luna în momentul de lună nouă și lună plină trece cel mai adesea deasupra sau sub ecliptică și eclipsele nu se produc.

Foto: Pexels.com

Locația nodurilor orbitei lunare se schimbă tot timpul, de aceea, perioadele de debut ale eclipselor se schimbă anual.

Cel mai adesea într-un an există două eclipse solare și două lunare, odată când Soarele trece prin Nodul Nord al Lunii și șase luni mai târziu, când trece prin cel de Sud. Astfel, în orice an vor exista două „coridoare” de eclipse, timp de 31-37 zile. Numărul maxim de eclipse solare și lunare care pot apărea într-un an este șapte(anii 1908, 1917, 1935, 1973, 1982, 2038). Cunoscând „coridoarele” și datele eclipselor, putem fi mai conștienți de evenimentele vieții noastre și vieții celor dragi, realizând la timp semnificația acestora. Ideile, propunerile, proiectele și oamenii care intră în viața noastră în „coridorul” eclipselor devin o parte a vieții noastre pentru o lungă perioadă de timp.

Tot ce se întâmplă cu o săptămână înainte de eclipsă este înzestrat cu o calitate complet diferită de ceea ce se întâmplă cu o săptămână mai târziu.

Evenimentele care au loc cu o săptămână înainte de eclipsă, foarte rar se reușește să fie coordonate cu modul în care au fost planificate. Tot ceea ce se întâmplă în ziua eclipsei, are un sens fatidic și aproape că nu se supune controlului uman. În timpul unei eclipse, suntem cunoștienți de informațiile, care ne-ar fi putut fi puse la dispoziție și înainte, dar dintr-un motiv sau altul nu a ajuns la conștiința noastră. De aceea, deciziile importante ar trebui luate în săptămâna de după eclipsă.

Probabil mulți dintre noi au observat că eclipsele solare și cele lunare influențează asupra noastră în mod diferit. Eclipsele de Soare stimulează o criză în conștiință, ne schimbă atitudinile interioare, aducând evenimente pe care nu le-am cauzat intenționat, dictate de circumstanțe externe. Aici situațiile sunt realizate datorită predestinării karmice.

Eclipsa solară deschide un nou ciclu de viață.

Ea aduce în prim-plan lucruri care necesită atenție urgentă. La orizont se poate ivi o nouă perspectivă, iar ceva important să înceapă să-și piardă semnificația anterioară și să se îndepărteze. Eclipsa solară ofera evenimentelor un impuls care poate fi resimțit în afacerile noastre personale timp de câțiva ani. Momentul eclipsei de Soare debutează începutului unui nou ciclu, iar potențele acestuia nu sunt pe deplin manifestate. De aceea, trebuie să fim prudenți și să nu ne avântăm în proiecte noi, oricât de promițătoare ar părea. Să nu facem o alegere finală și nici să nu luăm angajamente finale. Dacă eclipsa lasă o alegere pentru noi, toate deciziile importante ar trebui amânate cu o săptămână după aceasta. În acest moment, nu deținem întreaga informație, iar pentru grabă va trebui să plătim mai târziu.

Foto: Pexels

Eclipsele de Lună sunt mai mult asociate cu evenimente cauzate de gândurile și sentimentele noastre.

Ele indică sfera vieții de zi cu zi, unde vor apărea modificările provocate de eclipsa solară. Eclipsa lunară este finalizarea unei etape din viața noastră, este un timp de maximă iluminare, manifestare de întrebări și probleme. Aceasta este o criză, în urma căreia ceva va fi schimbat sau aruncat radical. Circumstanțele nu vor mai rămâne aceleași.

Eclipsa lunara este momentul în care se evidențiază probleme de relații, dispute juridice, conflicte deschise. Este cea mai publică și transparentă perioadă din an.

Eclipsa lunară dezvăluie informații care puteau rămâne ascunse o perioadă lungă de timp. Informațiile sunt distribuite instantaneu, devenind publice. Pot fi divulgate secretele. Dacă am fost ocupați să căutăm pe cineva sau ceva, îl putem găsi în timpul unei eclipse lunare. Se execută proiecte și sarcini pe termen lung. Eclipsa de Lună poate aduce o întâlnire mult așteptată sau poate pune capăt unui dezacord inevitabil. Acesta este momentul scandalurilor publice, al rezilierii contractelor sau, dimpotrivă, al fuziunii și asocierii părților. Cu toate acestea, trebuie să reținem că în acest moment intensitatea emoțională este prea puternică, de aceea, să evităm să luam decizii spontane.

Ceea ce va fi distrus în această perioadă este greu de restaurat. În cazul în care o eclipsă lunară precedă o eclipsă solară, situația într-o anumită sferă a vieții atinge un punct critic, va necesita reorganizare și va împinge la găsirea unei abordări dintr-o nouă perspectivă până la momentul eclipsei solare. Dacă o eclipsă lunară urmează o eclipsă solară, atunci ceea ce va fi pus la începutul ciclului va apărea inevitabil în timpul următoarei eclipse lunare. Noi atitudini conștiente vor fi realizate sau refuzate în situații care vor determina următoarea etapă a vieții.

Citește și: „Un an promițător cu oferte neașteptate”. Sergiu Iordachi, despre ce aduce anul 2020, zodiilor, în materie de dragoste, sănătate și bani

Persoanele născute în ziua eclipsei au un destin special.

Viața lor este în mare parte asociată cu evenimente care nu pot fi evitate și situații care nu pot fi schimbate. Oamenii născuți în timpul unei eclipse solare au un bun autocontrol, sunt încrezuți în sine și puțin sunt influențați de ideile și opiniile din exterior. Se dovedesc a fi adesea fondatori ai noilor direcții în știință, artă, filozofie. Cei născuți în timpul unei eclipse lunare, în viața lor au multe conflicte și mulți ani sunt în căutarea unui partener. Ei sunt oameni dotați și talentați, care vor să protejeze, să înțeleagă esența, să convingă.

Mediul are o influență mare asupra lor, prin urmare, ei trebuie să își aleagă cu atenție mediul, să nu cedeze influențelor negative din exterior și să aibă grijă de sănătatea lor psihologică și emoțională.

Persoane celebre născute în ziua eclipsei: Karl Marx, Nicolai Rerih, Papa Ioan Paul al II-lea, Donald Trump, Prințul William, Duce de Cambridge și soția sa Catherine, Ducesa de Cambridge.

Anul în care ziua de naștere a unei persoane cade în zi de eclipsă, aduce schimbări importante în viață.

Acest lucru este mai pronunțat în special în destinul politicienilor și a persoanelor publice. Eclipsele nu sunt fenomene astronomice izolate, dar cicluri care au început, mijloc și sfârșit, cunoscute sub denumirea de ciclurile saros. O eclipsă poartă o anumită sarcină asociată cu anumite procese sociale sau istorice, iar persoanele publice sunt un mijloc de exprimare a acestora. Influența eclipselor în hărțile oamenilor celebri este mai evidentă. Soarta, ascensiunile și căderile lor sunt direct legate de dezvoltarea, punctul culminant sau finalizarea condițiilor sociale sau istorice.

O eclipsă atribuită unei zile de naștere aduce în egală măsură atât evenimente negative, cât și favorabile: relocalția, divorțul, obținerea unui grad științific sau un titlu onorific, o schimbare în componența familiei etc.

Eclipsele au un efect semnificativ și asupra evenimentelor mondiale și, în special, asupra liderilor mondiali. Umbra unei eclipse, care trece prin anumite teritorii geografice, indică țările care vor fi conectate prin procese istorice comune. Eclipsa concentrează energia tuturor planetelor și deține sub puterea sa o perioadă mare de timp și grupuri întregi de oameni. Calea vizibilă a unei eclipse care precede nașterea viitorului lider, indică regiunea de pe pământ, unde influența sa va avea cel mai mare impact.

Karl Marx s-a născut în ziua eclipsei solare, pe 5 mai 1818, în orașul german Trier. În ciuda presupunerii lui Marx că ideile sale ar avea influență în Germania și Franța, acest lucru nu s-a întâmplat. Calea vizibilă a eclipsei sale a pornit de la Trier prin Imperiul Rus până la Peninsula Kamchatka, care contura zona geografică în care ideile lui Karl Marx vor fi puse în practică.

Autor: Sergiu Iordachi, astrolog.

Vezi și: „Lăsăm în urmă orice suferință, nereușită sau regret”. Sergiu Iordachi, despre ce ne aduce Anul Șobolanului Alb de Metal

Distribuie articolul: