Femeia în vârstă de 28 de ani a fost recunoscută vinovată de săvârșirea infracțiunii de lăsare în primejdie, care a cauzat moartea bebelușului. Decizia judecătorilor este, închisoare pe un termen de 3 ani, cu executare în penitenciar pentru femei.

Conform învinuirii înaintate, la 20 iunie 2021, inculpata, fiind locatară a unui apartament din sectorul Ciocana al Capitalei, a născut prematur în acel apartament, un copil de sex masculin, la termenul de 8 luni.

„În următoarele 4 zile, inculpata, cunoscând cu bună știință că nu s-a aflat la evidența medicului, iar copilul necesita investigații medicale, intenționat nu s-a adresat după ajutorul medical, iar datorită stării de sănătate provocată de nașterea prematură, greutatea scăzută şi dezvoltare slabă, la 24 iunie 2021, nou-născutul a decedat. Potrivit raportului de expertiză judiciară, medicii a concluzionat, printre altele că: „decesul copilului, cel mai probabil putea fi evitat, în cazul că acesta s-ar fi născut într-o unitate medicală specializată”, spun oamenii legii.

La fel, conform aceluiași raport, în organismul micuțului s-a depistat alcool etilic, iar inculpata și-a recunoscut integral vinovăția de fapta pentru care a fost acuzată.

În privința acesteia a fost aplicată măsura preventivă – obligare de a nu părăsi țara, până la rămânerea definitivă a sentinței.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Distribuie articolul: