Contactele sexuale sunt un liant important în cadrul cuplului, ajutând la întărirea legăturilor emoţionale. După ani de rutină, este posibil ca relaţiile sexuale să devină din ce în ce mai rare. Indiferent dacă ești într-o relație sau singur, este bine să ştii că există unele semne care arată că ai nevoie de sex.

 

Moralul scăzut

Viaţa intimă regulată contribuie la menţinerea unei moral bun. Unele persoane care au rar contacte sexuale se pot confrunta cu stări depresive. Activitatea sexuală și orgasmele resimțite în timpul relației intime sunt însoțite de producția de endorfine, dopamină, serotonină și oxitocină, hormoni considerați a fi adevărate stimulente antidepresive naturale. Acest cocktail hormonal care poate apărea în timpul sexului crește plăcerea și favorizează relaxarea și calmul după sex.

Fluctuaţii ale libidoului

Potrivit lui Sari Cooper, terapeut sexual, unele femei simt mai puțină excitare sexuală atunci când au din ce în ce mai puţine contacte intime. Absența sexualității și a stimulentelor sexuale ar putea determina o scădere a dorinței. Pentru alte femei, dimpotrivă, a nu face sex pentru o perioadă duce la o creștere a libidoului și la apariţia dorințelor sexuale și a fanteziilor erotice şi ar putea avea șanse mai mari de a ajunge la orgasm.

Lipsa lubrifierii

În contextul unor contacte sexuale rare, femeile se pot confrunta cu uscăciune vaginală sau cu disconfort în timpul raportului intim.

Administrarea anumitor medicamente, tulburările hormonale sau stimularea insuficientă a clitorisului pot fi, de asemenea, responsabile de această disfuncție sexuală. Potrivit lui Lauren Streicher, autoare a cărții Sex: Hormones, Health and Your Better Sex, lipsa libidoului și dorința scăzută pot provoca probleme sexuale. Dacă o femeie nu are activitate sexuală pentru o perioadă lungă de timp poate suferi de o lipsă de lubrifiere.

Un nivel mai mare de stres

Există un cerc vicios. Cu cât o persoană este mai stresată, cu atât se dedică mai puţin plăcerii sexuale. Pe de altă parte, cu cât face sex mai rar, cu atât va deveni mai stresată.

Din cauza stresului, unii bărbați suferă de disfuncție erectilă sau ejaculare precoce, explică dr. Alain Héril, terapeut sexual și psihoterapeut. Aceste dificultăți sexuale îl pot face pe bărbat să se concentreze mai degrabă pe efect decât pe cauza problemei.

Şi la femei, componenta psihologică joacă un rol cheie în plăcerea sexuală. Pentru a simți o formă de emoție și a ajunge la orgasm, ea trebuie să se simtă relaxată.

 

Distribuie articolul: