Direcția Educație, Tineret și Sport din sectorul Ciocana va avea un nou șef în câteva zile, a anunțat primarul general interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu. Anunțul a fost făcut după ce a ieșit la iveală faptul că actuala șefă a Direcției, Veronica Puiu, ar fi comandat pere olandeze la un preț de 36 de lei per kilogram, în timp ce producătorii de fructe autohtoni întâmpină mari dificultăți în ce privește realizarea mărfii.

„Bugetul pentru alimentația copiilor a fost mărit și personal am lobat acest lucru inclusiv la Guvern, nu pentru că șefuleții să cumpere produse olandeze.

Tot repet despre transparență, despre importanța educației, despre comunicare, despre deschiderea Primăriei, despre colaborare cu societatea civilă, despre faptul că noi suntem aici în serviciul cetățenilor. Doar că aparent unii angajați nu înțeleg limba română, deși în fișa de post li se cere acest lucru”, a scris Ruslan Codreanu pe pagina sa de Facebook, anunțând și alte disponibilizări, notează AGORA.md.

„Îmi doresc să avem o „listă neagră” a angajaților, care fiind dați afară dintr-o funcție să nu migreze repejor pe alt scăunel fără niciun stres sau mustrare de conștiință. Sistemul Primăriei suferă de o invazie de ploșnițe. Încerci să lupți și să scapi de ele, vrei să le alungi din casă, trimițându-le în habitatul lor natural, unde să nu deranjeze pe nimeni”, a adăugat edilul.

Recent, pe o pagină autohtonă de Facebook a apărut o postare care critică decizia de a cumpăra pere olandeze pentru alimentația din instituțiile de învățământ din sectorul Ciocana al Capitalei.

Amintim că, recent, mai mulți producători din Republica Moldova și-au vândut fructele în cadrul unor iarmaroace organizate în parcul Catedralei Mitropolitane din Chișinău. Inițiativa a venit după ce mai mulți fermieri moldoveni au anunțat că mai au mari rezerve de struguri în depozite și riscă să suporte mari pierderi financiare.

Vezi și: Destinul fructelor moldovenești: Din ce cauză au rămas producătorii cu depozitele pline și ce recomandă specialiștii pentru evitarea situațiilor similare (REPORTAJ VIDEO)

Sursa: Agora.md