Șefa Direcţiei generale Educație, Tineret și Sport a Municipiului Chișinău, Rodica Guţu, și-a depus demisia. Anunțul a fost făcut de primarul general al capitalei, Ion Ceban, care luni a îndemnat-o să plece din funcție.

„Nu a durat mult, după ce luni am cerut să plece benevol. Asta, deoarece doamna știa că a avut multe încălcări pe parcursul activității sale în această direcție, dar și scheme de interese. Tot ieri, am semnat cererele de demisie a celor doi șefi adjuncți ai direcției. Astăzi de dimineață, am fost la instituție și am prezentat persoana care va fi unul din noii șefi adjuncți ai direcției – Andrei Pavaloi”, a anunțat Ceban.

Ceban a mai adăugat că procedura de angajare a unui nou șef al Direcției va fi efectuată în conformitate cu legislația în vigoare, notează AGORA.md.

Rodica Guțu, a fost îndemnată să-și dea benevol demisia din funcție, după ce pedagogii din Chișinău nu și-au primit la timp salariile. Mai mult, potrivit lui Ion Ceban, Guțu ar fi favorizat prin sporuri salariale mai mulți oameni din anturajul său. Menționăm că, la final de an, Ceban a mai prevenit-o pe Guțu că va fi sancționată disciplinar. Totul pentru că a mers, în perioada 16-20 decembrie, într-o deplasare peste hotare împreună cu alți manageri din instituții de învățământ.

Foto: Facebook.com/detschisinau

Distribuie articolul: