„Toată speranța noastră este în foamete”, replica spusă de o șefă de televiziune din Rusia, aceasta ar fi o prietenă de-a lui Putin. Așadar, potrivit Hotnews.ro, Margarita Simonian, a declarat că Occidentul va ajunge să realizeze că este imposibil să nu fie prieten cu Rusia, pentru că va începe foametea.

„Acum va începe foametea și vor ridica sancțiunile și vor fi prieteni cu noi, vor realiza că este imposibil să nu fie prieteni cu noi”, a spus Margarita Simonian.

Acest lucru înseamnă că Margarita Simonian se bazează pe faptul că embargoul asupra petrolului rusesc și celelalte pachete de sancțiuni vor avea efect de bumerang asupra Occidentulului.

În altă ordine de idei, Statele Unite și Uniunea Europeană au cerut Rusiei să deschidă porturile ucrainene pentru a permite exportul a milioane de tone de cereale depozitate acolo, contribuind astfel la atenuarea crizei alimentare mondiale.

Conform sursei, În prezent, „Rusia blochează cel puțin 20 de milioane de tone de cereale ucrainene să ajungă pe piețele mondiale”, a declarat Josep Borrell, care a cerut Moscovei să permită redeschiderea porturilor aflate sub blocada rusă.

Ucrainenii au declarat în repetate rânduri că rușii fură culturile de cereale. Mai multe nave de cereale încărcate de ruși în portul Sevastopol au ajuns în Siria.

Uniunea Europeană a impus sancțiuni împotriva Margaritei Simonian încă de la sfârșitul lunii februarie ca parte a pachetului de sancționare a propagandiștilor Kremlinului.

Sursa: Hotnews.ro

 

Distribuie articolul: