Tatiana și Andrei Vetev lucrează în domeniul jurnalismului. Sunt mereu împreună, acasă și la serviciu. Dacă e să le urmărești paginile de pe rețelele sociale ai impresia că ei trăiesc în paradis, par imens de fericiți. Fiecare zi a cuplului Vetev e încununată cu declarații de dragoste. Care e secretul lor? „Noi ne-am construit relația după principiile biblice și am abordat cu seriozitate instituția familiei. Noi nu ne comparăm partenerul cu alții și îl susținem în toate”. Vedeți interviul integral mai jos:

Vi s-a mai spus că semănați mult, de parcă sunteți soră și frate?

Tatiana: Da, mai ales la începutul relației. Familia și prietenii mei spuneau într-un glas că semănăm unul cu altul foarte mult. Nu le venea să creadă că nu am fost împreună atâția ani.

Cum v-ați cunoscut?

Tatiana: Ooo, totul a început din băncile școlii. Ne-am adunat într-o zi cu toți colegii într-o sală, unde s-a anunțat că vom avea cursuri de artă teatrală. Toată lumea discuta ceva, așa că era mare gălăgie. La un moment dat, diriginta i-a oferit cuvântul unui băiat înalt. Am ridicat ochii, l-am privit și am avut senzația că m-am electrocutat. Inima îmi bătea nebunește. Am vorbit cu toată lumea să îl accepte, căci înțelegeam că nu îl voi mai vedea niciodată dacă băieții nu vor dori să vină la cursuri. Apoi noi mergeam la aceeași biserică.  Nu am întreprins însă nimic, ne rușinam, nu înțelegeam bine acest sentiment.

Andrei: Eu am observat-o imediat. E deoseibtă, altfel decât ceilalți. E gălăgioasă, guralivă, veselă și haioasă. Era atunci atât de …copilă, încât mult timp nu puteam să mă apropii de ea tocmai ca să păstrez asta în ea.  Așa că am devenit prieteni.

13015497_1761064244113696_8619675278086826622_n
Sunt împreună din 23 mai 2014. Tatiana ține bine minte această zi, căci Andrei era grav bolnav, iar ea venise să îl lecuiască. Probabil grija ei față de el i-a apropiat, căci patru zile mai târziu, el i-a cerut mâna. Sunt căsătoriți din 18 septembrie 2015. Ei chiar și lucrează împreună.

Tatiana: Da, lucrăm împreună. La început, Andrei mă lua cu el la filmări doar ca să îi fiu alături, să văd cum filmează, să cunosc oameni. Ulterior, îl ajutam în compania Sporter și Play unde lucra eil. Mă implicam tot mai mult, căci îmi plăcea. Acum lucrăm împreună pentru portalul de știri noi.md. Eu – în calitate de jurnalist și manager de conținut. El e cameraman.

13903364_1293362600704529_8331866166225684024_n
Ambii susțin într-un glas că timpul petrecut în doi, zi și noapte, nu îi bagă în rutină. Revistele pentru femei și bărbați, le sugerează de regulă soților proiecte separate, ca să nu intervină plictiseala. Care este secretul fericirii lor atunci?

Andrei: Capacitatea de a fi raționali, făcând abstracție de emoții. Femeile sunt mult mai impulsive, mai capricioase și chiar plângăcioase. Uneori rămân confuz după uraganul de emoții pe care le emite soția mea timp de o oră (râde). Dar în cazul ei asta e ceva normal: să plângă, apoi să râdă, să își iasă din fire, după asta să își pudreze năsucul, ca să fie iar adorabilă (râde din nou). Iată anume capacitatea de a înțelege emoțiile cred că e secretul fericirii noastre. Ne cunoaștem atât de bine unul pe altul, încât suntem în stare să iertăm imperfecțiunile, inclusiv cele de caracter.

Judecând după propria experiență, cei doi au câteva sugestii pentru oamenii care se iubesc, se află într-o relație sau căsătorie ori urmează să construiască o relație.

Tatiana: Niciodată nu comparați soțul/soția cu altcineva. Să înțelegeți corect, candidați mai potriviți decât voi chiar …există. Iubiți-vă partenerul cu toate neajunsurile, căci e alegerea voastră. Spuneți-i adevărul de parcă i-ați întinde un palton și nu o cârpă udă în față.

Fiți pentru el muză. Bărbatul în care se are încredere, pe care îl inspiră va fi mereu pregătit să răstoarne munții.

Fiți feminină, mică, fetița lui, neajutorată, gingașă, chiar dacă în realitate sunteți o Niura. Nu concurați cu bărbatul la luat decizii, nu fiți „bărbați în fuste”.  Bărbatul va intra cu voi în conflict pe interior și asta nu se va termina cu bine. Fiți ușoară ca un fluture.

Păstrați casa în curățenie, gătiți gustos, lăsați lucrușoare plăcute prin colțurile casei căci femeia este cea care are grijă de căminul familial. Bărbatul trebuie să se întoarcă acasă unde miroase gustos, unde este soția lui dragă, unde e cald și bine ca să se ascundă de întreaga lume.

Neapărat faceți escapade spontane. Pur și simplu urcați în tren și plecați undeva, așa cum facem noi. Am luat bilete spre Odessa și am mers sa bem cafea pe Luzanovka, să dansăm pe Arcadia și să ne facem de cap pe Deribasovskaya. Nu încetați să vă curtați unul pe altul. Relațiile nu se încheie după ce a fost pusă ștampila în pașaport, dimpotrivă. Abia început. A le construi corect înseamnă o adevărată muncă și artă. Creați și recreați.

18882053_1960647684155350_6213959060357205843_n

Andrei: Oferă-i iubitei tale ceea ce îți cere. Poți avea doar două scuze să nu o faci: „da, dar e scump și va trebui să așteptăm” sau „da, dar acum nu e cel mai potrivit moment. Va trebui să revenim la asta mai târziu.” Dar mereu trebuie să depui tot efortul pentru ca femeia de lângă tine, comoara ta, sa fie fericită. Nu trebuie să îi refuzi dorințele sau micile capricii. Cine să o răsfețe dacă nu tu?

Ajut-o să se dezvolte. Ca rezultat vei avea și tu de câștigat. Nu o ține între patru pereți. „Locul femeii e la bucătărie sau în dormitor” a spus-o un ratat, care nu vede în soția lui o personalitate. Nu fi prost.

Iubește-o, oricât de banal ar suna asta. Iubește-o cu toată inima, sufletul, iubește fiecare gropiță din obraji, fiecare aluniță. Ea trebuie să fie pentru tine pe primul loc.  Dacă i te vei dărui în totalitate, nici nu îți poți închipui cât vei primi în răspuns.

Faceți copii. Să o vezi în rolul de mamă….oare poate exista ceva mai frumos? Dar ține minte, că a naște și a educa sunt două lucruri diferite.  Simt un dezgust față de cei care renunță la rolul de tată.

Lăsați rutina, grijile și problemele după ușă atunci când veniți acasă. Nu cărați murdăria asta în casa voastră. Soția nu trebuie să știe prin ce probleme treceți. Eu i-am zis mai demult Tanei că problemele ei sunt ale mele, iar problemele mele rămân doar ale mele. De asta sunt bărbat, ca să le rezolv. Oferiți-i sentimentul de protecție, sprijin. Orice femeie are nevoie de siguranță în ceea ce îl privește pe bărbatul de lângă ea. Așa, ea poate fi liniștită în ceea ce privește ziua de mâine.
Foto: Arhiva personală

 

 

Distribuie articolul: