Serile de toamnă încă sunt destul de generoase la capitolul temperaturi. Acesta ar fi un motiv să profităm de ele la maxim și să petrecem cât mai mult timp în aer liber. Dar contează ca timpul să fie petrecut și cu folos, în acest scop, vă informăm despre noile spectacole ce vor fi prezentate de Teatrul Național „Satiricus Ion Luca Caragiale”. 

„Doctor de femei” de Georges FEYDEAU 

„Doctor de femei” e o comedie intrigantă despre infidelitatea conjugală, un subiect captivant, dintotdeauna actual în societate, care le dă mult de gândit bărbaților afemeiați. Doctorul Moulineaux, personajul principal al spectacolului, jucat de actorul Ion Grosu, devine infidel soției sale la doar jumătate de an de căsnicie. După ce soția lui află despre „aventurile” sale cu alte femei, Moulineaux încearcă să-și „găsească dreptatea”, punându-l în joc pe amicul său, Bassinet, un tip ciudat care, prin vorbe goale și fapte deocheate, încurcă și mai tare ițele, iar situația devine tot mai tensionată. Cei doi ajung la o înțelegere, în urma căreia ambii „au de câștigat”, iar momentele devin tot mai haioase, dar și tensionate. Moulineax, pentru a-și stăpâni poftele, se „transformă” din doctor într-un croitor în atelierul său, unde continuă să-și primească iubitele.

Durata spectacolului este de o oră și  40 de minute. Regie artistică aparține lui Alexandru Grecu, scenografia lui Alexandru Grecu și Ecaterina Mihalache. Iar de costume și coreografie s-au preocupat Ecaterina Mihalache și Dumitru Tanmoșan. Spectacolul va avea loc vineri, pe 25 septembrie, la ora 19:00, în curtea teatrului.

Distribuție:

 • MOULINEAUX / Ion Grosu
 • BASSINET / Arcadie Racila
 • YVONNE / Lilia Cazacu
 • SUZANNE / Ludmila Gheorghita
 • AUBIN / Igor Mitreanu, Vasile Casu
 • ROSA / Irina Rusu
 • MADAM EGREVILLE / Nina Toderico
 • ETIENNE / Eugeniu Matcovschi
 • MADAM D’EPLE / Olga Anghelici, Alexandrina Grecu
 • POMPONNETTE / Elena Negrescu, Nadejda Crîlov

„Ce vrăji a mai făcut soţia mea” după John TOBIAS

Concluzia regizorului român Mihai Panaitescu, la finalizarea spectacolului „Ce vrăji a mai făcut soţia mea”, este edificatoare: „Teatrul de Artă Deva și Teatrul „Satirucus” au reușit să facă ceea ce politicul sau politicienii nu reușesc întotdeauna, adică nu un parteneriat, ci o mezalianță umană și culturală firească, din punctul meu de vedere. Eu cred cu tărie în acest tip de fuziune artistică ce poate deveni exemplu și vector în evoluția mentalităților și de o parte și de cealaltă a Prutului. Artiști de marcă din Chișinău lucrează la Deva și eu, în premieră  pentru mine, montez o piesă americană aici. Întâlnirea mea cu publicul din Chișinău mi-a provocat o emoție puternică și aș dori pe această cale să le transmit respectul si admirația mea. De asemenea, consider că piesa lui John Tobias jucată cu mare succes pe Broadway cât şi în marile capitale ale lumii se mulează perfect pe aşteptările unui public dornic de comedii bulevardiere. Vivat teatru!”.

Noul spectacol – o adaptare scenică după textul dramaturgului John Tobias – este o satiră puternică la adresa societăţii nord-americane, unde relaţiile interumane şi mai ales cele familiale au ajuns într-un puternic impas. Ideea spectacolului este o invitaţie la normalitate, la rezolvarea problemelor fără adjuvanţi în cuplu, la valorile familiale fireşti, şi asta, bineînţeles, cu o mare încărcătură de umor. Durata spectacolului este de o oră și 30 de minute, acesta se va desfășura sâmbătă, pe 26 septembrie, la ora 19:00, de asemenea în curtea teatrului. Regia artistică îi aparține lui Mihai Panaitescu.

Distribuția:
 • Liv / Nadejda Crâlov
 • Connelly / Gheorghe Gușan
 • Griffin / Roman Gopșa
 • Hoțul / Daniel Ciobanu
 • Louise / Doina Gopșa

Spectacolele se vor desfășura într-un spațiu deschis, în curtea teatrului, amenajată, cu respectarea tuturor normelor de protecție. MASCA este accesoriul obligatoriu al fiecărui spectator. Accesul de la 14 ani.

BILETELE pot fi rezervate/procurate online pe www.satiricus.md și la CASA DE BILETE A TEATRULUI, tel.: 022 20 28 90, 069416078