O cetățeancă a Republicii Moldova a fost infectată cu coronavirus. Aceasta se află în Italia, a anunțat Ministerul de Externe de la Chișinău, notează AGORA.md.

Potrivit unui comunicat al ministerului, probele au fost prelevate acum două zile, iar rezultatele testelor au ieșit pozitive. Asta după ce moldoveanca a intrat în contact cu o italiancă infectată.

Totodată, ministerul spune că o altă persoană, care deține cetățenia țării noastre, a contactat cu persoana italiană infectată. Aceasta este în așteptarea rezultatelor analizelor.

„Starea de sănătate a celor două persoane este una bună și nu necesită internare în spital, ele fiind plasate în carantină la domiciliu, Serviciul de Sănătate Publică din Italia oferindu-le asistența necesară.  Despre evoluția celor două cazuri, autoritățile italiene vor informa constant misiunile noastre diplomatice”, a spus Ministerul de Externe.

Menționăm că acesta este primul caz confirmat de coronavirus în rândul cetățenilor Republicii Moldova. Autoritățile susțin că pe teritoriul țării noastre nu au fost înregistrate infectări cu Covid-19.

Între timp, în România, bilanțul infectărilor a ajuns la trei persoane.

Sursa: AGORA.md.