Ai visat întotdeauna să dansezi și să faci parte dintr-o echipă mare, frumoasă și talentată? Dansul înseamnă exprimarea prin mișcare. Oamenii de toate vârstele și ocupațiile învață să danseze. Dar e nevoie de curaj ca să se facă acest pas. De aceea, astăzi vorbim despre această artă cu fondatoarea celui mai mare și mai de succes studio de dans din Moldova SISNBRO Daria Prokina.

 

Dansul este, fără îndoială, o activitate fizică destul de intensă. O activitate în care începi cu mișcări simple, iar după ore lungi de practică, an după an, într-un final, înveți mișcările și ajungi să fii bun/ă.

Daria Prokina a reușit să ajungă una dintre cele mai bune. De la studentă, la profesoară, iar de la profesoară, acum este director

Dansul înseamnă atât flexibilitate și ritm, cât și un stil de viață sănătos, iar mai multe despre această profesie, dar și despre școala SISnBro ne va spune Daria în interviul de mai jos: 

În primul rând vreau să începem cu întrebarea: ce înseamnă pentru tine dansul? 

Dansul este un mod de auto-exprimare. DANSUL este o lume întreagă. O lume foarte interesantă, uimitoare și fascinantă. Odată ce intri în această lume, nu-ți mai poți imagina viața fără dans. Așa a fost și la mine. 

Când ai început să dansezi și când ai înțeles că pasiunea ta este anume dansul?

Am început să dansez de la vârsta de șase ani, când mama m-a adus la antrenament. Am fost foarte implicată în proces, am dat tot ce e mai bun la toate antrenamentele mele, ieșeam din sală transpirată, roșie și obosită, dar, totodată, foarte fericită. De-a lungul timpului, mi-am dat seama că dansul este ceea ce îmi place cu adevărat. Dansul mă inspiră, mă umple de energie, fără dans nu îmi pot imagina viața. De aceea, am decis că dansul va fi mereu prezent în viața mea. 

Cum ai avut curajul ca să-ți transformi pasiunea într-un job? 

Și mie îmi este greu să cred în asta, dar uite că anume acum 18 ani, pe 23 octombrie, am avut prima mea lecție de dans. Până în acel moment, eu acumulasem multă experiență în dans – de la vârsta de șase ani am început să am succes în competiții și spectacole. Totodată, mult timp nu am reușit să-mi găsesc stilul „meu”, așa că mă antrenam cu diferite echipe, dar și în stiluri diverse. Inițial, am început să predau dansul copiilor. M-am implicat foarte mult în acele lecții. Acestea mi-au captat toate gândurile mele, timpul meu, dar și resursele creative. Trăiam zi de zi doar pentru asta. Veneam repede de la școală și mergeam la antrenament. De fiecare dată, primeam o adevărată plăcere atunci când îi învățam pe elevii mei tot ceea ce cunosc, iar când le vedeam rezultatele, eram cea mai fericită! A venit vara, ceea ce înseamnă că foarte mulți copii au plecat în tabere, acolo ei au concurat și au ieșit pe scenă pentru a arăta ce pot, și ce au învățat. Iar în toamnă au fost de trei ori mai mulți cei care au vrut să frecventeze dansurile. Atunci mi-am dat seama că ceea am făcut și ce fac nu e în zadar. 

Probabil atunci mi-am dat seama că vreau să-mi conectez viața cu dansul, deoarece asta îmi face cu adevărat plăcere, pot să predau dansul, să-mi fac elevii mai fericiți, mai încrezători, să-i duc la mari victorii, să le împărtășesc din experiența mea și să deschid noi oportunități. 

Am început să călătorim mult în străinătate, să participăm la cursuri de master cu cei mai buni dansatori și coregrafi din lume. Apoi, după mai multă experiență, ne-am hotărât cu ce stil ne vom dezvolta în continuare – dansurile moderne și în special hip-hop! Totodată, mi-am dat seama că fizic nu voi putea să-i antrenez pe toți acei copii. Astfel, am decis să deschid o școală de dans. Așadar, au apărut primii antrenori, s-au deschis mai multe grupe, am devenit mai mulți și ne-am dezvoltat și mai rapid. 

 

Astfel, uite că în acest an, pe 23 octombrie, școala SISNBRO împlinește 18 ani! 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Daria Prokina (@daria_prokina)

Care sunt calitățile cele mai importante pe care trebuie să le aibă un dansator? 

Un dansator de succes are nevoie de: diligență, o atitudine serioasă, talent și dorința de a se dezvolta constant.

Ce tipuri de dansuri se învață la școala Sisnbro?

În studioul nostru predăm stiluri de dans moderne precum: Hip-hop, Dancehall, Vogue, High Hills, Afro, Jazz Funk și multe altele.

De ce anume SISNBRO? Cu ce vă diferențiați?

Școala de dansuri SISNBRO a fost recunoscută în repetate rânduri drept cel mai masiv și mai productiv club din Moldova.

 •  Din anul 2009 este recunoscut de FDMEM drept cea mai mare si cu cele mai multe rezultate școală de dansuri din RM.
 • Premiu de la Jurnalul Aquarelle 2020 pentru cel mai bun centru educativ.
 • Premiu pentru cel mai bun Centru Sportiv și Educativ – Trademark 2019.
 • Participări anuale si câștiguri la competitii naționale și internaționale între grupe, solo și duete.
 • Participări și câștiguri la proiecte TV grandioase cu vocaliștii centrului nostru

Ne extindem în fiecare an. În acest moment, activează deja 11 filiale atât în ​​Chișinău, cât și în afara lui. Toți profesorii noștri sunt adevărați fani și profesioniști în domeniul lor. Avem o echipă de profesori de top și sunt mai mult de 20 de oameni. Toți acești oameni fiind studenți ai SISNBRO.

Participăm constant la diverse proiecte, concursuri. Atât antrenorii, cât și dansatorii frecventează cursuri de master în țară și în străinătate, dezvoltându-se constant și întotdeauna sunt la curent cu ultimele tendințe din viața dansului. 

 • Organizăm cele mai masive flash mob-uri din țară.

În fiecare an organizăm festivaluri de amploare, concerte, concursuri, cursuri de master, petreceri, împreună sărbătorim în fiecare an Ziua de naștere a Centrului nostru – SISNBRO.  În spatele acestei școli este o experiență uriașă, un drum lung cu multă muncă, și cu planuri grandioase înainte.

De la ce vârstă se pot înscrie elevii la școala de dansuri sisnbro? 

Acceptăm copii începând cu vârsta de patru ani. Grupurile sunt împărțite în funcție de vârstă. De asemenea, toate cursurile se desfășoară în două limbi.

Care sunt atuurile SISNBRO ?

 • SISNBRO e cel mai mare Centru de Dans si Vocal din Moldova;
 • Are cele mai multe filiale și săli, atât în Chișinău cât și în afara lui;
 • Dezvoltare continuă;
 • Modernitate;
 • Nivel ridicat de deservire;
 • Reputație bună;
 • Prețuri accesibile;
 • Agrement, plin de momente luminoase;
 • Implicarea maximală a tuturor elevilor în activități și dezvoltarea lor ulterioară;
 • Atitudine loială, respectuoasă față de fiecare elev, abordare individuală;
 • Organizarea unui număr mare de evenimente interne și naționale, la nivel înalt;
 • Oportunitatea de a participa la concursuri, festivaluri, proiecte naționale și internaționale;
 • Calitate;
 • Аctivitate;
 • Performanță ridicată;
 • Încredere – 17 ani de experiență;
 • Străduința de a depăși așteptările.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Daria Prokina (@daria_prokina)

Ce mesaj ai pentru studenții care își doresc să frecventeze dansurile, dar încă nu au curajul? 

Noi, SISNBRO, invităm pe toată lumea să se scufunde în lumea dansului. Vă sugerăm doar să încercați, pentru că, cu siguranță nu veți regreta. Acestea sunt emoții de neuitat, o experiență frumoasă, un impuls de energie pentru o lungă perioadă de timp, o oportunitate de a-ți simți corpul, de a te relaxa.

Vino alături de marea noastră familie!Dacă vrei în viața ta să primești EMOȚIE, ENERGIE, DEZVOLTARE, MIȘCARE, OAMENI și PREMII, atunci școala de dansuri SISNBRO este pentru tine!

CENTRUL DE DANS ȘI VOCAL – SISNBRO

Ciocana, Botanica, Buiucani, Sculeanca, Poșta Veche, Telecentru
Or. Orhei, Ialoveni, Hîncești, Vadu-lui-Vodă
Soon🔜 Iași, România

0 (79) 725041

Distribuie articolul: