Menstruația aduce de la sine numeroase schimbări în organism, unele pe care le cunoști, așa cum sunt modificările hormonale și efectele lor, iar altele de care poate că nu ești conștientă. Iată ce se întâmplă în corpul tău când ești la menstruație! 

Menstruația este o parte natură a ciclului menstrual și are un impact semnificativ asupra stilului de viață pe care o femeie îl are. Desigur, simptomele care apar în această perioadă pot varia de la o persoană la alta, dar cercetările au arătat că în organismul femeilor se pot produce unele modificări comune.

Crampele menstruale „migrează” spre coapse, spate și fese

În perioada menstruației, crampele menstruale afectează, în special, adolescentele, dar știai că aceste simptome pot schimba structura creierului? Un studiu a arătat că femeile care se confruntă cu astfel de dureri pot să experimenteze modificări ale creierului, care le afectează performanța la locul de muncă.

Un alt fapt interesant despre crampele menstruale este că acestea pot fi resimțite în diferite zone ale corpului. Regiunea pelviană este alcătuită din mai mulți nervi, iar durerea se poate duce spre coapse, spate sau fese. Mai mult, pierderea mineralelor esențiale din această perioadă, precum magneziu sau fier, provoacă formarea de spasme și crampe.

Vocea se poate modifica în timpul menstruației

Nu este un mit! Vocea femeilor se poate schimba ușor în timpul menstruației din cauza modificărilor hormonale care modifică corzile vocale. Astfel, vocea ta poate să devină mai răgușită sau mai aspră.

Iarna simptomele sunt mai intense

Un alt lucru interesant despre menstruație este că temperaturile de afară pot influența simptomele apărute în această perioadă a lunii. Mai exact, când afară este frig, femeile pot experimenta dureri mai intense, dar și o durată mai lungă a ciclului menstrual.

Distribuie articolul: