Vicepreședintele Apple pentru incluziune și diversitate, Denise Young Smith, va părăsi compania la sfârșitul anului. Young Smith, în funcție din luna mai a acestui an, a activat anterior în calitate de manager pe resurse umane în cadrul Apple.


Young Smith va fi înlocuită de Christie Smith, fostul manager în cadrul Deloitte, o companie de audit și consultanță financiară. De-a lungul carierei sale, Christie Smith a fost responsabilă de gestionarea talentului, design-ul organizațional, incluziune, diversitate și resurse umane. Potrivit unui anunț făcut de Apple, Christie Smith va lucra sub îndrumarea vicepreședintelui pentru resurse umane, Deirde O’Brien.

„Noi credem cu adevărat că diversitatea stimulează inovație. Suntem bucuroși să-i urăm bunvenit unui lider cum este Christie Smith care ne va ajuta să facem progrese pentru a avea o echipă mai diversă”, a spus purtătorul de cuvânt al Apple într-o declarație pentru TechCrunch.

Young Smith părăsește Apple în favoarea Cornell Tech, compania care i-a pregătit locul de director începând din luna ianuarie anului 2018. Potrivit informațiilor TechCrunch, acesta ar fi unul dintre motivele care au influențat decizia femeii.

Acum o săptămână, Apple a publicat primul raport al companiei cu privire la diversitate sub conducerea lui Young Smith. Conform raportului, la nivel mondial, 32% dintre persoanele angajate la Apple sunt femei. Cu toate acestea, când vine vorba de conducerea de vârf a companiei, majoritatea posturilor sunt ocupate de către bărbați (71%).

Sursa: Agora.md