Fostul director executiv Victoria’s Secret este învinuit de hărțuire sexuală și intimidare a modelelor. Se pare că lumea modei va fi zguduită de un scandal gălăgios. 

Ziarul The New York Times scrie despre faptul că fostul director al companiei L Brands, fostul director executiv Victoria’s Secret ar fi hărțuit mai multe modele.

Despre comportamentul neadecvat al lui Ed Razek, redacția The New York Times a fost informată de către 30 foști și prezenți lucrători ai companiei Victoria’s Secret, inclusiv și modele. Mai mult decât atât, redacția menționează că sub influența lui Razek, în companie se dezvolta o cultură a misoginiei și hărțuirii sexuale. Casey Cole Taylor, fosta angajată în relații publice Victoria’s Secret a declarat: „Abordarea asta era înțeleasă mai mult ca o glumă și era ceva normal. În cazul în care cineva încerca să se opună acestei abordări, nu era doar ignorat, dar și pedepsit”.

Andi Muise, modelul Victoria’s Secret a relatat că în 2007, pe când avea 19 ani, a ignorat de câteva ori intențiile cu conotație sexuală care veneau din partea lui Ed Razek, după care acesta a răzbunat-o și nu a invitat-o să participe la show-ul ce urma să aibă loc. De asemenea Razek menționa frecvent: „Eu sunt purtătorul puterii. Te pot crea sau te pot distruge”.

The New York Times a fost anunțat despre faptul că în timpul castingurilor, Razek obișnuia să ceară numerele de telefon ale modelelor și chiar le propunea să se așeze pe genunchii săi.

Sursă: fgettyimages.com

În pofida tuturor învinuirilor, Razek neagă vina sa și spune că aceste declarații nu corespund cu realitatea sau unele mesaje au fost rupte din context.

Reamintim că Ed Razek a părăsit compania în 2019, după declarația sa că modelele transgender și plus size nu au ce căuta în show-ul Victoria’s Secret, pentru că „show-ul este o fantezie, nu un magazin universal”. Din acest motiv, brand-ul a fost în centrul scandalului, care s-a finalizat cu anularea show-ului grandios de la sfârșitul anului.

Sursă: thisisinsider.com

Sursă: glamour.ru