De când suntem în carantină, am fost puși în fața faptului că trebuie să ne reinventăm deprinderile și rutina zilnică. Însă, chiar și așa păstrarea limitelor și hotarelor personale rămâne a fi un subiect deschis pe toată perioada autoizolării. De ce sunt acestea atât de importante și cum să avem grijă de ele, află într-un filmuleț realizat de către Sanda Diviricean.

În perioada de carantină, viața noastră s-a schimbat radical, toate activitățile și deprinderile noastre au luat o cu totul altă formă. Odată cu trecerea la acest regim mai puțin obișnuit, în viețile noastre ar putea apărea și alte probleme, una dintre acestea fiind încălcarea de către cei din jur a hotarelor personale. Cu informații mult mai detaliate la acest subiect a venit Sanda Diviricean, într-un video postat pe pagina ei de Instagram.

„Cea mai răspândită problemă azi este cum să facem să nu permitem abuzul emoțional, să nu permitem depășirea hotarelor noastre fizice și psihice, să învățăm să spunem „stop” atunci când cineva ne încalcă limitele”, a scris Sanda Diviricean alături de video postat.

Sanda susține că anume în timp ce ni se încalcă hotarele noastre personale, vom simți un discomfort fizic și psihic intens, iar primul pas care ar trebui făcut pentru evitarea acestor situații neplăcute ar fi, în primul rând, conștientizarea hotarelor și a limitelor noastre personale.

„În momentul în care aflăm despre necesitatea noastră de a ne proteja hotarele suntem pur și simplu conștienți despre faptul că aceste hotare există și ele trebuie respectate și începem să le vorbim despre ele celor din jur, apare mult mai multă claritate pentru noi, dar și pentru ei”, spune Sanda.

Dar tu, după ce ai văzut filmulețul, te-ai gândit la câte limite îți sunt încălcate zilnic, ce faci în acest sens, pentru a schimba situația?

Sursa foto & video: Instagram