O cunoaștem cu toții pentru training-urile la mare căutare în domeniul dezvoltării personale, în psihologie și pentru revoluționarul program pentru femei: „Renașterea Femeii”. De aproape doi ani, Sanda Diviricean, alături de alte două bune prietene, a lansat brandul de haine Promesse by Sanda. Cu ce noutăți au venit în această toamnă, dar și care este problema cea mai mare a producătorilor autohtoni de haine, ne spune într-un interviu marca 20+ Sanda Diviricean.

Romina Bacarji, managerul și Marina Bortă, designerul Promesse – ele sunt cele care completează perfect această afacere. E un noroc că le-am întâlnit, au atâta dăruire și dedicație pentru ceea ce fac încât eu mă minunez. Tot cu ce apare Promesse li se datorează lor, a fost chiar ideea lor, pe care mi-au comunicat-o mie și anume așa au văzut ele implementat proiectul.

Femeile mă atrag prin ceea ce gândesc, ce fac, cum își realizează visele, iar echilibrul ei interior-exterior pe mine m-a interesat mereu. Ei bine, dacă până acum m-am îngrijit doar de partea interioară, acum mă bucur să pot ajuta femeilor și să arate bine la exterior. Poate nu ai chef de dimineață să arăți bine, însă punându-ți o haină frumoasă și un ruj care-ți place aduce cu sine mai multe complimente, mai multe zâmbete și deja e mai bine.

Promesse este o promisiune pe care femeia și-o dă sie însăși. Am povestit-o și atunci când am lansat brandul și am continuat-o acum, cu lansarea parfumului. Este promisiunea femeii de a menține acest echilibru dintre interior și exterior, de a nu se lăsa dominată de una dintre aceste aspecte, de a-și promite să se exprime liber, să fie observată, să-și realizeze visele.

Hainele noastre au un aspect frumos pe corpul unei femei obișnuite. Când alegem modelele căutăm să fie cât mai aproape de femeile reale, anumite forme trebuie totuși să aibă. Acum dacă vine cineva la magazin și nu găsește mărimea potrivită, însă a găsit modelul, noi o direcționăm la atelier, unde toate ideile se pot implementa.

Eram sceptică la început când Marina mi-a adus ideea parfumului. Îmi părea foarte complicat de realizat, însă entuziasmul se molipsește – asta o spun sigur. Să admitem că vine o clientă în magazin și nu găsește nimic pe potriva sau pe gustul ei, ei bine o aromă sau un parfum mereu îți ridică dispoziția, este potrivit și poate fi oferit și drept dar. Promite-ți să fii fericită – acesta este motto-ul parfumului cu miros de fericire.

Nu facem haine office, facem haine pentru orice ocazie și mereu am ascultat clientele, doamnele care poartă hainele Promesse. Calitatea stofei și calitatea execuției modelelor este pentru noi foarte importantă. Cred că Promesse este ceea ce eu căutam pe piața noastră de fashion și nu găseam. În ultimii ani a crescut foarte mult industria modei de la noi, am foarte multe haine achiziționate în ultima vreme. Noi venim în întâmpinarea dorințelor, necesităților, cerințelor de calitate ale clientelor noastre.

Nu aș schimba nimic acum, deși uneori e cu oboseală. Mie îmi place ceea ce iese, îmi plac reacțiile femeilor, îmi place acest proiect. Cel mai greu însă e să găsești oamenii din producție. Foarte multă lume pleacă, unele croitorese știu să coase, însă nu la nivelul calității pe care noi îl dorim. Avem un mic staff, însă fluctuația de cadre e mare, oricum. Cred că se cere mai mult profesionalism, dar și de mai multă școlarizare.