Noi, femeile, ne dorim să mirosim frumos pe tot parcursul zilei, iar revista click.ro ne-a oferit câteva metode prin care să menținem parfumul pe corp fără să fim nevoite să îl utilizăm de mai multe ori.

Există modalități mai puțin popularizate care te pot ajuta să te bucuri de parfumul preferat mai mult timp, mai ales dacă ai investit semnificativ în el. Parfumul poate fi un accesoriu important, pentru că îți marchează identitatea și personalitatea. Este un aspect atât de personal, încât cei din jurul tău se vor gândi la tine în momentul în care vor simți mirosul parfumului pe care îl folosești, oriunde s-ar afla.

Ai grijă unde păstrezi parfumul

Este foarte important să ai grijă unde îți păstrezi sticlele de parfum. Locul unde le depozitezi trebuie să fie ferit de lumină, căldură și umiditate. Căldura și umiditatea vor descompune parfumul și îi vor scădea calitatea. Alege un loc răcoros și uscat, neapărat departe de ferestre.

Alege parfumuri de ambră

Dacă ai descoperit că parfumul tău nu se menține suficient de mult sau mirosul acestuia nu este destul de puternic, atunci există o soluție simplă. Alege parfumuri de ambră, care au un miros mult mai puternic decât cele dulci. Mirosul acestora este o combinație pământie și orientală, iar ambra pune în evidență celelalte ingrediente ale parfumului și le face mai rezistente.

Sau alege parfumuri solide

Parfumul solid poate fi o soluție foarte bună pentru a avea un miros care se menține de dimineață până seara. Trebuie doar să-l aplici pe piele și vei mirosi foarte bine. Balsamurile parfumate sunt mult mai concentrate decât parfumurile lichide și, în plus, le poți transporta ușor în poșetă.

Parfumează hainele din dulap

Parfumarea hainelor din dulap este o modalitate foarte bună de a menține mirosul de dimineață până seara. Pulverizează cu parfum hainele din dulap sau sertare, iar fibrele din țesături vor reține mirosul. Totuși, ai grijă să nu stropești cu parfum hainele albe și cele din mătase sau cașmir, deoarece acestea se pot păta. Dacă nu dorești să pulverizezi hainele cu parfum, poți folosi un alt truc simplu. Pur și simplu, pulverizează parfumul pe o bucată de țesătură pe care o așezi în sertare sau dulap.

Hidratează bine pielea de pe corp

Principalul lucru pe care trebuie să îl faci înainte de a te parfuma este să îți hidratezi pielea. După duș și aplicarea cremei hidratante, parfumul va rezista mult mai bine decât pe o piele uscată.

Aplică ulei și cremă de corp pe zonele care vor fi parfumate

La fel ca o cremă hidratantă, uleiurile de corp ajută parfumul să se mențină datorită ingredientelor active grase pe care le conțin. Însă este posibil, mai ales în sezonul cald, să nu vrei să folosești mereu ulei pe tot corpul. Te poți limita la a-ți masa cu ulei zonele pe care vrei să aplici parfumul. O alternativă la uleiul de corp poate fi vaselina aplicată pe aceleași zone de pe corp. Vaselina conține ingrediente active ocluzive, care facilitează menținerea parfumului pe piele.

Parfumează și alte zone „strategice”

Este cunoscut faptul că anumite zone ale corpului păstrează și absorb mai ușor mirosul parfumului. Acestea sunt așa numitele zone „fierbinți”, cum ar fi gâtul, în spatele urechilor, decolteul, pliul cotului sau spatele genunchiului. Însă un alt truc pentru menținerea parfumului este să îl aplici pe peria cu care îți piepteni părul. Nu pulveriza parfumul direct pe păr, pentru că poți distruge firele.

Indiferent de ocazie, de la o întâlnire profesională la una romantică sau doar pentru propria plăcere, ne place să ne parfumăm. Iar sfaturile de mai sus te vor ajuta să te bucuri de mirosul parfumului preferat toată ziua.

Sursa: click.ro

Distribuie articolul: