Nu puține sunt momentele din zi când te simți lipsit de energie, iar cafeaua și ciocolata sunt variantele ce par salvatoare. Același efect îl au și batoanele energizante, mai mult au și un gust delicios. Încearcă și tu rețeta de batoane cu banană și ciocolată.

Pe rafturile magazinelor găsești zeci de batoane, unele care îți oferă un plus de energie, altele care să te ajute atunci când vrei să pierzi kilogramele în plus. Deși oferta este una variată și aromele acestora sunt pentru fiecare gust în parte, mult mai bune sunt cele pe care poți să le prepari rapid și ușor la tine acasă. Una dintre variante este chiar rețeta de batoane cu banană și ciocolată.

Ingrediente:

  • 2 banane mai mici (pasate)
  • 120 de grame de iaurt (cu conținut mai mic de grăsime)
  • 2 ouă (bătute)
  • 50 de grame de miere
  • 100 de grame de curmale (mărunțite)
  • 50 de grame de fulgi de ovăz mărunțiți
  • 100 de grame de făină integrală
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 250 de grame de fulgi de ovăz (cu bob întreg)
  • 3 lingurițe de semințe de floarea-soarelui
  • 75 de grame de ciocolată amăruie (mărunțită)

Încingi cuptorul, după care pui hârtie de copt într-o tavă dreptunghiulară. Pui într-un bol mai mare bananele, iaurtul, ouăle bătute și mierea. Amesteci bine ca să se omogenizeze ingredientele.

Adaugi fulgii de ovăz mărunțiți, curmalele, făina, praful de copt, fulgii de ovăz întregi și amesteci bine. Încorporezi apoi semințele de floarea-soarelui și ciocolata amăruie mărunțită.

Torni compoziția în tava de copt, nivelezi cu un cuțit cu lamă mai lată, apoi lași la cuptor pentru 25 de minute (până trece testul scobitorii și este rumenit). Scoți tava din cuptor și tai preparatul în batoane de dimensiunea dorită.

Lași apoi batoanele cu banană și ciocolată să se răcească pe un suport de tip grilaj înainte de servire.

Poftă bună!

SURSA 

Distribuie articolul: