Șamponul uscat a devenit o salvare pentru noi, așa cum își face efectul foarte rapid și e mereu la îndemână. Dar totuși, la ce mai poate fi folositor și cum îl putem utiliza?

Curățare

Atunci când rostim cuvântul șampon, automat vorbim despre curățare. Doar că această legitate nu este tocmai veridică și în cazul șamponului uscat. Indiferent de forma pe care noi o utilizăm: pudră sau spray, el absoarbe de pe suprafața părului toate grăsimile și murdăria, lăsând impresia de păr curat și proaspăt. De absorbția impurităților sunt responsabili sorbanții – componentele principale ale șamponului uscat. Dar trebuie de cunoscut că nici aceștia nu vă vor ajuta dacă părul a fost spălat ultima dată cu o săptămână în urmă. De obicei, șamponul uscat își face efectul dacă se aplică la maxim trei zile de când părul nu a fost spălat.

Astfel, rezumăm că șamponul uscat nu poate fi utilizat pentru o curățare minuțioasă, așa cum se întâmplă în timpul spălării. Dar este numai bun pentru cazuri extreme în care trebuie să mascăm faptul că nu am avut suficient timp pentru o procedură complexă a podoabei capilare.

Styling

Șamponul uscat va „înviora” rădăcinele părului, îi va conferi volum și va crea impresia unei aranjări lejere. De asemenea, după aplicarea șamponului, părul devine mult mai ascultător, ceea ce este benefic în aranjările ulterioare. De asemenea, dacă utilizați șamponul uscat în realizarea coafurilor, nu veți traumatiza firele la fel de mult.

Cum folosim corect șamponul

Șamponul uscat este foarte ușor în utilizare. Trebuie doar de agitat bine sticla, apoi de pulverizat conținutul pe rădăcini de la o distanșă de cel puțin 15 cm. Apoi, trebuie de masat bine rădăcinele ca șamponul să se distribuie uniform, de așteptat circa 5-7 minute și apoi de pieptănat părul.

De menționat că șamponul uscat se aplică doar pe părul uscat, nici într-un caz pe părul ud, în caz contrar va trebui să spălați părul. Nu utilizați șamponul consecutiv de câteva ori pe zi, acest fapt doar îl va îngreuna, iar efectul de ușurință și păr curat va scădea tot mai rapid.

Despre mituri

Există un mit că șamponul uscat (tautologie) usucă părul și pielea capului. Inițial, unele produse aveau acest efect negativ, dar produsele curente de pe piață sunt lipsite de aceste efecte.

Trebuie de cunoscut că în cazul părului uscat și despicat, utilizarea șamponului uscat trebuie minimizată, deoarece acesta poate deteriora mai mult firele de păr.

Sursă: marieclaire.ru