Corpul fetiței de 13 ani, care a căzut sub gheața râului Nistru după ce ar fi încercat să își facă niște fotografii, nu este de găsit. Timp de două zile, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au lucrat intens pentru a recupera de sub apă cadavrul minorei, însă fără rezultat. 

Potrivit IGSU, căutările au fost efectuate la adâncimea de 12 metri, pe o suprafață de 150 de mii de metri pătrați. Acțiunile au fost suspendate pe parcursul nopții, iar începând cu dimineața zilei de astăzi au fost reluate.

Potrivit poliției, fetița a cerut permisiunea mamei să meargă la o plimbare prin localitate pentru a își face poze pe telefonul mobil. În cele din urmă, aceasta ar fi decis să meargă în direcția râului Nistru. În timp ce se deplasa, ar fi întâlnit alți trei copii care au hotărât să o însoțească.

Ajunși acolo, fetița ar fi înaintat pe gheață pentru a-și face poze mai spectaculoase, iar ceilalți minori ar fi rămas pe mal și ar fi îndemnat-o să se întoarcă. Totuși, copila ar fi decis să pună mâna pe apă, ar fi alunecat și ar fi căzut în apa râului. Copiii, aflați pe mal, au încercat să o ajute, însă fără rezultat. Ulterior, unul dintre ei a apelat Serviciul unic de urgență 112 și a povestit despre cele întâmplate.

Sursa: AGORA